Recomandare de weekend > Filmul de Piatra

filmul-de-piatra

Dacă nu ți-ai făcut încă program pentru acest sfârșit de săptămână, noi îți propunem o călătorie până la Piatra Neamț, unde te așteaptă Filmul de Piatra, adică patru concerte live, trei DJ seturi și – pentru că noi, aici, ne ocupăm cu filmele, evident că nici acestea nu puteau lipsi din program – peste 70 de scurtmetraje, la care se adaugă trei filme de lungmetraj și un documentar moldovenesc, prezentat în premieră în România.

Dar să le luăm pe rând și vom începe cu filmele. Proiecțiile vor avea loc în aer liber, la Turnul lui Ștefan, și în singurul cinematograf funcțional din Piatra Neamț, Cinema Dacia Panoramic, o sală de 629 de locuri lăsată în paragină de autorități și uitată de public.

O selecție de 45 de scurtmetraje vor rula în competiție și alte 22 vor fi prezentate în afara competiției, în vreme ce încă 11 scurtmetraje vor putea fi urmărite în cadrul unui eveniment „best-of” Shorts-Up.

Kyra Kyralina, noul film al lui Dan Pița, a cărui premieră va avea loc mâine, 5 septembrie, va avea parte de o proiecție specială, sâmbătă 6 septembrie, de la ora 21:30, la Cinema Dacia.
În plus, vor mai fi prezente filmul Closer to the Moon, în regia lui Nae Caranfil, Zarafa, o animație pentru copii ce va deschide ziua de sâmbătă, și evenimentul se va închide cu proiecția, în premieră, a documentarului moldovenesc Te iubesc, Doina și Ion, realizat de Leontina Vatamanu, în care este vorba despre cei doi interpreți de muzică ușoară: Doina și Ion Aldea Teodorovici.

În afară de filme, vor avea loc și concerte: Les Elephants Bizarres, Pinholes și Fine It’s Pink, plus trei DJ seturi: Matze, Yoon și Adrian R.

De asemenea, nici iubitorii de teatru nu au fost neglijați, festivalul deschizându-se cu spectacolul Textul înainte de toate.

Clipul oficial al festivalului Filmul de Piatra este dedicat celor peste 80 de voluntari care au făcut posibil acest eveniment, care, de altfel, se desfășoară sub deviza: Volunteer Power.

Program Filmul de Piatra 2014

program-filmul-de-piatra

2 comentarii la „Recomandare de weekend > Filmul de Piatra”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *