Știri
 

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011)

Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului

 

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
28.10.2011
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 12 critici/bloggeri de mai jos.
79%
79


Parerea ta
2 voturi

 
Actori

Sinopsis The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011)

Bazat pe celebrele şi îndrăgitele personaje create de Hergé, filmul urmăreşte aventurile unui tânăr şi îndrăzneţ reporter pe nume Tintin (interpretat de Jamie Bell) şi ale credinciosului său câine Snowy. Din clipa în care Tintin devine posesorul unei machete de vapor care ascunde un secret bine păstrat de secole, Ivan Ivanovitch Sakharine – un individ ticălos şi diabolic – porneşte pe urmele lui. Sakharine (interpretat de Daniel Craig) este convins că Tintin a furat nepreţuita comoară a unui pirat pe nume Red Rackham. Cu ajutorul lui Snowy, al isteţului dar impulsivului Căpitan Haddock (interpretat de Andy Serkis) şi al detectivilor Thompson şi Thomson (Simon Pegg şi Nick Frost), Tintin va străbate jumătate de mapamond, într-o cursă nebunească, în căutarea Licornului, epava unui vapor care ascunde o comoară… dar şi un vechi blestem.1

 
Recenzii The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011)
 
 
Andrei Gorzo – Dilema Veche
De două ori în cursul filmului, Snowy aleargă printr-un oraş întreg, o dată pe urmele unor răpitori şi o dată după un şoim care a zburat cu o hartă în cioc; ajuns pe capota unei maşini, el începe să alunece pe lăbuţele din faţă, lăbuţe pe care în cadrul următor le vedem dinăuntrul maşinii, iţindu-se comic în partea de sus a parbrizului: spectacol poate să facă oricine (dacă bugetul e generos), dar după asemenea detalii se recunoaşte un regizor cu adevărat capabil să gîndească vizual.
Gruia – metropotam
una dintre cele mai frumoase animatii de pe marile ecrane, iar in IMAX 3D aveti de multe ori impresia ca nu sunteti in public, ci in ecran, printre corabii ce plutesc pe dune de nisip, avioane care trec prin furtuni de fulgere si macarale imense care se dueleaza distrugand un port intreg.
Floryan – FilmeTari
Desi “lalait”, filmul a fost creat frumos. Cu cadre digitale facute pe calculator care nu ar fi putut fi facute decat cu multe duble pentru un film obisnuit. Insa doar cu atat am ramas. Poate data viitoare.
Doinel Tronaru – Adevărul
Animaţia este incredibil de realistă – practic uiţi, cu timpul, că priveşti un produs de sinteză, nu un film cu actori reali -, personajele au fost stilizate să semene cu originalele din seria de romane grafice, iar 3D-ul este la locul lui – adică nu te deranjează că există şi te încântă momentele când efectele posibile sunt speculate ingenios.
Andreea Dobre – FilmReporter
E clar şi e foarte bine că există nişte oameni care jubilează în spatele unor supercomputere în timp ce perfecţionează toate magiile astea, dar mai e mult până când 3D-ul va ajunge la maturitate ca mijloc artistic.
Cris Martin – Raluk
Mi-a placut, am avut o stare pozitiva in sala, dar cand am iesit aproape ca am uitat tot – nu am ramas cu nimic mai mult decat cu lectia ca esecul e ca un zid prin care trebuie sa treci cu orice mijloace, foarte sugestiv ilustrata in film :) . Cu alte cuvinte e un film usurel, de vizionat intr-o zi friguroasa cand vrei sa te binedispui fara a face cine stie ce efort.
Ian Nathan – Empire
Cu multă acțiune, superb și excentric.
Jordan Mintzer – Hollywood Reporter
O adaptare uimitoare din punct de vedere vizual a legendarei – cel puțin în afara S.U.A. – cărți de benzi desenate a artistului belgian Herge.
Peter Bradshaw – The Guardian
E ceva plat și mecanic și fără scop la acest Tintin.
Chris Tilly – IGN
Deși poate că nu e adaptarea perfectă a seriei de benzi desenate cu Tintin, este totuși una captivantă; un film care onorează farmecul și spiritul cărților și unul care ar trebui să fie pe placul fanilor, dar și pe cel al celor care abia acum l-au descoperit pe Tintin.
Guy Lodge – HIT FIX
Una dintre cele mai bune scene din film – o cursă fără suflare pe străzile și canalele Baggharului, care ne aduce aminte de scenele de acțiune superbe din opera lui Spielberg – justifică pe deplin tehnica folosită, în timp ce reușește să reproducă cu succes nuanțele de culori care reprezintă de altfel stilul inconfundabil al lui Herge.
Geoffrey MacNab – The Independent
Steven Spielberg a așteptat aproape 30 de ani pentru a-l aduce pe Tintin pe ecrane. E surprinzător ca un film care înseamnă atât de mult pentru el să pară atât de impersonal.


1 comentariu


  1.  

    din cate am auzit e o animatie chiar buna…o sa ii fac o vizita in cinema

    Răspunde


    (obligatoriu)