Știri
 

Aliyah DaDa (2014)

Aliyah DaDa

 

Aliyah DaDa (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
27.03.2015
Durata:
115 minute
Site oficial:
Aliyah DaDa (2014)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 5 critici/bloggeri de mai jos.
100%
100


Parerea ta
5 voturi

 
Actori

Sinopsis Aliyah DaDa (2014)

Acum 133 de ani, o comunitate mică din Moinești pleca spre țara sfântă, pentru a înființa una din primele colonii evreiești din Palestina. De atunci și până azi drumul evreilor către Israel se împletește cu istoria României moderne printr-o relație de iubire și ură ale cărei influențe nu le vom putea cuantifica prea curând. Povestea istoriei este decupată vizual în stil dadaist ca un tribut adus inițiatorilor curentului, Tristan Tzara și Marcel Janco, doi evrei cu rădăcini în România.0

 
Recenzii Aliyah DaDa (2014)
 
 
Magda Mihăilescu – AARC
Se vede bine că stăpânește materia, dar nu-și ascunde o dublă emoție: a apropierii de secretele istoriei și a întâlnirii cu unii dintre cei care au trăit-o.
Ion Gnatiuc – Liternet
A devenit deja un procedeu clasic ca filmele care abordează istoria, se gătesc din interviuri şi imagini de arhivă. Filmul Oanei însă depăşeşte tradiţionalul, aliniindu-se la un şir de documentare care explorează temele pe care le tratează şi în alte moduri artistico-vizuale
Eliza Nițu – Movie News
Oana Giurgiu se află pentru prima dată în hainele de regizor de documentar de cinema, pe aceasta ştiind-o ca producător LibraFilm şi director executiv al Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Cu toate acestea, Aliyah DaDa reprezintă un reviriment la capitolul documentare româneşti, nemasacrând faptele, fără să-i glorifice pe evrei, ci înfăţişând realitatea intim şi elocvent.
Delia Marc – Filme-cărți
Calitatea acestui film este data de mai multe elemente, printre care se detaseaza impactul vizual, de mare plasticitate si echilibru temporal, realizat intr-o maniera dadaista, pornita de la ideea reprezentantilor de frunte ai miscarii “dada” – Tristan Tzara si Marcel Iancu … poate dedesubtul fiind acela ca in valtoarea istoriei, in mijlocul pogromurilor, in speranta si visele sionismului, Da-Da, s-a impletit mereu cu usile trantite ale Nu-urilor de tot felul!
Emil Călinescu – CinEmil
Merita sa mergeti sa vedeti Aliyah DaDa? Cu siguranta da.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)