Știri
 

American Hustle (2013)

Ţeapă în stil american

 

American Hustle (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
17.01.2014
Gen:
Durata:
138 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 22 critici/bloggeri de mai jos.
95%
95


Parerea ta
8 voturi

 
Actori

Sinopsis American Hustle (2013)

Irving Rosenfeld (Christian Bale), alături de seducătoarea şi parşiva sa parteneră, Sydney Prosser (Amy Adams), este obligat de împrejurări să lucreze cu un agent FBI, plin de idei trăsnite, Richie DiMaso (Bradley Cooper). DiMaso îi impinge pe cei doi în sferele puterii şi ale Mafiei din New Jersey, care sunt pe cât de fascinante pe atât de periculoase. Jeremy Renner îl interpretează pe Carmine Polito, un politician vehement şi oportunist din New Jersey, care se trezeşte prins ca într-un cleşte între escroci şi agenţii federali. Imprevizibila soţie a lui Irving, Rosalyn (Jennifer Lawrence), ar putea fi cea care adaugă picătura care va duce la prăbuşirea întregului edificiu.1

 
Recenzii American Hustle (2013)
 
 
Andrei Mutuligă – Cinefilul de serviciu
Câteva replici memorabile, o scenografie perfectă pentru perioada evocată și o coloana sonoră încântătoare, nu fac decât să întregească cadrul unui film foarte reușit, printre cele mai bune ale lui 2013.
Laura Meleacă – Cinemateca
“American Hustle. Teapa in stil american” nu e deloc o tzeapa americana pentru spectatorul satul deja sa fie tras in piept de Hollywood. Americaneste, cu kilograme de clisee si spoieli. Dimpotriva, American Hustle e dovada vie a faptului ca nu-ti trebuie vreo mare branza de subiect pentru a da lovitura
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Un melanj avantajos intre crima, dozaj echilibrat de comedie si situatie moderata cu drama, reuseste sa livreze un document cinefil veritabil cu mentiunea “cateva evenimente sunt adevarate”.
Andreea Andrusca – Filme-cărți
Un film care combină elemente în vogă cu cele ale unei epoci de mult apuse pentru a crea o atmosferă de o realitate înfricoșătoare, dar care, într-un colțișor al minții, îți trezește dorința de a fi și tu, măcar pentru o zi, în pielea protagoniștilor. Este o lume a decadenței și a oportunismului căci fiecare e nevoit să inventeze/reinventeze câte ceva pentru a supraviețui.
Cinefilul – FilmeTari
American Hustle este în mod cert una dintre surprizele plăcute ale lui 2013, un film complet și complex, care își merită pe deplin laudele primite de la critici din întreaga lume.
Raluca Georgescu – KoolHunt
American Hustle este pur si simplu un must-see. O distractie de film de buna dispozitie, fin ironic la adresa vremurilor, societatii si coruptiei, o pelicula la care nu ma indoiesc ca protagonistii insisi s-au distrat copios filmand-o.
Cristina Zaharia – Port.ro
Filmul e dens, e plin de scene reuşite, mai ales pe măsură ce se apropie de final. Are ritm, o poveste bună, bine scrisă şi spusă în imagini, montaj paralel funcţional.
Ioana Raluca Popescu – Edge and Back
Marea problema in “American Hustle” printre gaguri, par tapat, haine lucioase si actori talenti o reprezinta pierderea suflului inainte ca povestea sa prinda contur. La final nu-ti mai pasa ce se intampla, cine cu cine ramane, ce s-a ales de toata tarasenia.
Kim Newman – Empire
Un film extrem de captivant, interpretat perfect, foarte distractiv
Peter Travers – Rolling Stone
Pentru unii, optimismul din filmele lui Russell reprezintă încapacitatea lui de a îmbrățișa partea întunecată. Eu îl văd ca pe un gest uman de rezistență. De aceea, American Hustle se numără printre cele mai bune filme ale anului. Îți pătrunde pe sub piele.
Kenneth Turan – Los Angeles Time
Amețitor, incredibil de distractiv
Christy Lemire – RogerEbert.com
Ridicol de entertaining, în cel mai bun sens posibil.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Este un film a cărui măiestrie și plăcere te lasă cu gura căscată, unul care te subjugă, te încântă, te mișcă și te uimește.
Manohla Dargis – New York Times
Unele extravaganțe ale sale sunt pur decorative, iar costumierii și scenografii sau hair-styliștii s-au distrat de minune. Dar toate aceste detalii sclipitoare sugerează o lume în care cu toții erau nerăbdători să uite de Vietnam și Watergate.
Shane Ryan – Paste Magazine
Acesta este genul de film care trebuie savurat pentru interpretările sale excentrice
Erin Free – FilmInk
Regizorul David O. Russell reușește o nouă performanță cu această disecție a Visului american, minunat interpretată și sălbatic de distractivă.
Kate Erbland – Film.com
Chiar dacă filmul lui Russell este avantajat de actori și de personaje, partea narativă îl trage în jos.
Todd Gilchrist – The Playlist
American Hustle nu este decât un film aproape măreț, pentru că Russell și echipa sa eșuează să facă publicul să-i pese de cum se încheie întreaga poveste.
Peter Bradshaw – The Guardian
Povești bizare, revoltătoare și aproape incredibile se împletesc cu o mulțime de scene comice.
Drew McWeeny – HIT FIX
David O. Russell dovedește că este unul dintre cei mai amuzanți regizori ai momentului.
David Rooney – Hollywood Reporter
O minunăție de film, cu o distribuție excepțională și cu un regizor aflat în cea mai bună formă.
Eric Kohn – Indiewire
Russell transformă vânarea Visului american în escapismul suprem.


1 comentariu


  1.  
    5%

    Replicile au fost maxime, nu am nimic de reprosat. Un film bun din toate punctele de vedere

    Răspunde


    (obligatoriu)