Știri
 

Anna Karenina (2012)

Anna Karenina

 

Anna Karenina (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
14.12.2012
Gen:
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 11 critici/bloggeri de mai jos.
63%
63


Parerea ta
2 voturi

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Anna Karenina (2012)

Suntem în 1874, în societatea înaltă din Rusia imperială. Plină de viață, frumoasa Anna Karenina (Keira Knightley) are tot ceea ce-şi doresc contemporanii săi: este soţia lui Karenin (Jude Law), un oficial de rang înalt căruia i-a născut un băieţel, iar statutul său social este unul la care alţii doar pot visa. După ce primeşte o scrisoare de la fratele său, afemeiatul Oblonski (Matthew Macfadyen), prin care acesta o roagă să vină să-l ajute să-şi salveze căsnicia cu Dolly (Kelly Macdonald), Anna pleacă la Moscova. Pe drum, face cunoştinţă cu contesa Vronskaia (Olivia Williams), pe care o condusese la tren fiul său, galantul ofiţer de cavalerie Vronski (Aaron Taylor-Johnson). Când Anna îi este prezentată lui Vronski, între cei doi se produce o atracţie instantanee care nu poate, şi nici nu va fi ignorată.
În încercarea ei de a-şi găsi fericirea, Anna ia decizii care vor sfărâma poleiala unei societăţi obsedate de propria imagine, şi care vor avea consecinţe pe cât de romantice, pe atât de tragice asupra vieţii ei şi a celor din jurul său.0

 
Recenzii Anna Karenina (2012)
 
 
Annlee Ellingson – Paste Magazine
Joe Wright și Keira Knightley, actrița principală din Pride & Prejudice și Atonement, au găsit o abordare proaspătă pentru scenariul scris de Tom Stoppard, oferindu-i o teatralitate metaforică și puternic stilizadă.
Peter Travers – Rolling Stone
Această poveste a mai fost filmată de o mulțime de ori, dar niciodată cu o asemenea încărcătură erotică. Knightley e formidabilă.
Drew McWeeny – HIT FIX
sper ca publicul să se piardă complet în această poveste romantică, dar dureroasă
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Uneori, scenografia poate amplifica puterea unei povești, dar când povestea este atât de substanțială precum Anna Karenina, acest lucru poate fi un calcul greșit.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Stoppard […] oferă un scenariu excelent de curat, delicat și echilibrat. Însă, pe de altă parte, adaptează opera lui Toltoi, care știa ce face.
A.O. Scott – New York Times
Este suficient de ambițios și riscant, încât să poată fi considerat un act de mândrie artistică
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Toți bine-îmbrăcați, dar fără o direcție în care să meargă.
Todd McCarthy – Holywood Reporter
O adaptare curajoasă după Tolstoi care, în cele din urmă, pare prea artificială.
Laremy Legel – Film.com
Momentele vizuale bune nu sunt de ajuns pentru a capta atenția publicului, și nici stilul lui Joe Wright nu este suficient pentru a salva găurile din scenariu.
Peter Bradshaw – The Guardian
Anna Karenina a cuplului Wright/Stoppard nu este un succes total, dar este o abordare îndrăzneață și creativă a romanului.
Ian Freer – Empire
Pur și simplu încântător.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)