Știri
 

Arthur Christmas (2011)

Marea cursă de Crăciun

 

Arthur Christmas (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
25.11.2011
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 17 critici/bloggeri de mai jos.
89%
89


Parerea ta
niciun vot

 
Actori

Sinopsis Arthur Christmas (2011)

V-aţi întrebat vreodată cum împarte Moş Crăciun toate cadourile într-o singură noapte ? Răspunsul este: cu ajutorul tehnologiei ultramoderne, din baza sa de operaţii de la Polul Nord ! Însă anul acesta misiunea dă greş, căci un copil din sutele de milioane de pe Pământ a fost uitat şi nu îşi va primi cadoul. Este ocazia perfectă pentru Arthur, fiul cel mai tânăr al lui Moş Crăciun, să devină erou fără voie. Ajutat de bunicul său şi de un elf pe nume Bryony,.el va porni într-o cursă contra-cronometru pentru ca ultimul cadou să ajungă la destinaţie înainte de ivirea zorilor.3

 
Recenzii Arthur Christmas (2011)
 
 
Cris Martin – Raluk
Perioada Craciunului este una din preferatele mele de peste an, asa ca devorez tot ce apare in materie de film si care trateaza acest subiect. Am vazut de toate si am ajuns sa ma plictisesc de vesnicele clisee cu mosul cel bun si cu renul cu nas rosu… de aceea mi-a placut maxim Arthur Christmas… pentru ca evita total vechile idei. Am ras cu gura pana la urechi si-am plans cu lacrimi de crocodil si mi-a placut modul subtil si amuzant in care ni se aduce aminte care e adevaratul sens al Craciunului.
Michael Rechtshaffen – Hollywood Reporter
Inventivitatea lui Aarman de a-l prezenta pe Moș Crăciun ne oferă spiritul sărbătorilor.
Olly Richards – Empire
O mare bucurie. O comedie inteligentă.
Keith Staskiewicz – Entertainment Weekly
Aventura care a rezultat, asemenea celorlalte filme de Aardman (Chicken Run, Flushed Away), este mai mult ingenioasă decât amuzantă, dar este, de asemenea, drăguță, iar relațiile complicate din clanul Moșului sunt surprinzător de credibile.
Neil Genzlinger – New York Times
Această poveste discontinuă, dar inteligentă, iese din tiparul genului său.
Drew McWeeny – HIT FIX
Dacă vrei un film care să ofere simplu divertisment, atunci ”Arthur Christmas” este destul de plăcut.
Eric D. Snider – Film.Com
O amestecătură voioasă de glume sofisticate, glume simple şi multe fapte stupide.
Anthony Benigno – Film Critic
Nu este un film memorabil pentru momentele importante din scenariu (exceptând finalul emoționant), ci pentru originalitatea sa molipsitoare.
Drew Taylor – Indie Wire
Fără constrângerile melancolice, “Arthur Christmas” ar fi fost o simplă fabulă de sărbători, dar realizat în felul acesta se apropie de statutul unui film clasic pentru această perioadă a anului.
Annette Basile – Film Ink
Animația extraordinară și scenariul amuzant sunt pe placul atât al adulților, cât și al copiilor, dar cartea câștigătoare a filmului este emoția pe care reușește să o transmită.
Maryann Koopman Kelly – Paste Magazine
Lungmetrajul realizat de Aardman și Sony Pictures Animation
este un film de familie plin de voie-bună, original, unul care nu s-a mai făcut de la primul film din franciza The Santa Clause.
Matt Risley – IGN
În comparație cu recentele filme de acest gen de la Hollywood, Arthur Christmas este un mic miracol.
Michael Phillips – L.A. Times
Regizat și co-scris, împreună cu Peter Baynham, de către Sarah Smith, Arthur Christmas dezvăluie sercretul cu privire la cum reușește să aducă Moșul cadourile tuturor copiilor din întreaga lume într-o singură noapte.
Henry Barnes – The Guardian
Un simplu film de Crăciun, un film vesel, cu un mesaj emoționant și sincer.
Mr. Beaks – Ain’t It Cool News
Poate părea un film pentru copii, dar scenariștii Peter Baynham și Sarah Smith (care l-a și regizat) i-au adăugat o sensibilitate ușor satirică și ireverențioasă.
Nicholas Barber – The Independent
E strălucitor, distractiv, cu secvențe reușite de acțiune, cu nenumărate momente comice și cu un strop de magie sclipitoare. Dar, cu riscul de a fi acel tip de om ingrat căruia nu-i place un lucru doar pentru că nu a primit jocul acela pentru PlayStation pe care și-l dorea, acesta nu este filmul la care mă așteptam.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Arthur Christmas este probabil cel mai original film de Crăciun pe care-l vom vedea anul acesta.


3 Comentarii


 1.  

  Interesanta si amuzanta ecranizare. Recomand cu caldura, mai ales acum in prag de sarbatori!
 2.  

  Pare destul de tare, si din trailer foarte amuzant:)) imi plac animatiile cu spiridusi, sau cu orice mic si amuzant. O sa il incerc cu siguranta si eu.
 3.  

  Deabia astept sa iasa in varianta buna :D.

  Răspunde


  (obligatoriu)