Știri
 

August: Osage County (2013)

Ţinutul din mijlocul verii

 

August: Osage County (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
24.01.2014
Durata:
121 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 13 critici/bloggeri de mai jos.
47%
47


Parerea ta
3 voturi

 
Scenariu
Actori

Sinopsis August: Osage County (2013)

Soţul, tatăl familiei, Beverly Weston, a fost poet celebru, dar a devenit alcoolic şi acuma a dispărut de acasă. Soţia (Meryl Streep deja premiată pentru rol la Festivalul de la Palm Springs) are probleme cu drogurile.

Cei doi au trei fete: pe Barbara, Ivy şi Karen. Niciuna din ele nu este fericită în căsnicie, toate au problemele lor. Problemele familiei încep să se descâlcească când Barbara, fiica mai mare, se întoarce acasă după mai mulţi ani în care nu-şi văzuse părinţii. E însoţită de soţul adulter şi de fiică. La foarte puţin timp de la sosire sunt anuntaţi că tata a fost găsit înecat, iar cea care merge să-l recunoască este Barbara.

Pentru înmormântare vine acasă şi cealaltă fiică, Karen, însoţită de logodnic. Şi, aşa cum stă bine oricărei nunţi sau înmormântări, mamă şi fiică se găsesc acum să-şi arunce în faţă acuzaţii.

Situaţia în casă este mai mult decât tensionată. Mama nu se poate abţine de la droguri, iar fiicele trebuie să facă faţă separat şi împreună faţă propriilor secrete.0

 
Recenzii August: Osage County (2013)
 
 
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Un rasfat cinematografic cu executii artistice impecabile pe care vrei sa le revezi.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
[…] sunt ani de când nu am mai văzut pe marele ecran un asemenea ansamblu de actori, care să se completeze şi să se sincronizeze atât de desăvârşit.
Dragoş Marin – Film Reporter
Pentru un film executat pe calapodul acelui gen „de prestigiu” care e premiat de membrii Academiei Americane an de an (intenţie în care putem spune deja că a eşuat) August: Osage County e surprinzător de darnic cu rolurile de personaje antipatice şi de reţinut în felul în care îşi transmite mesajul. Pe deasupra, are şi mult umor.
Andreea Verde – Metropotam
August Osage County/Tinutul din Mijlocul Verii o cronica cinica de familie cu replici amuzante, situatii amare si multa amaraciune adunata in emotiile nespuse ale personajelor. Nu e un film usurel de sambata seara, pe care sa il vezi cu gasca; e un film profund care trebuie vazut pentru interpretarea impecabila a actorilor.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
Farmecul acestui film vine din jocul impecabil al actorilor. “August Osage County” este in primul rand filmul lui Merryl Streep si un ghid al relatiilor intr-o familie disfunctionala.
Peter Bradshaw – The Guardian
În ciuda calității premium a filmului, care se vede în fiecare cadru, acest lungmetraj este destul de subțire ca și conținut.
Ian Freer – Empire
Durează ceva timp până reușește să ajungă unde trebuie și nu se îndepărtează de originile teatrale, dar se salvează prin interpretări excepționale ale actorilor în scene stufoase.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Probabil, scena de teatru (piesa de teatru ținea trei ore și jumătate) este mai potrivită pentru această poveste.
A.O. Scott – New York Times
Este posibil ca Dl. Wells să nu fi știut cum să abordeze materialul avut la dispoziție, adăugând subtilități exagerate și momente de bravură nepotrivită.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Disfuncționalitățile din August: Osage County nu funționează pe film.
David Rooney – Hollywood Reporter
O reproducere solidă a unui hit de Broadway, deși chiar și cu această distribuție de excepție ceva tot lipsește.
Laremy Legel – Film.Com
Sunt atât de multe întorsături de situație încât toate ajung să pară măsuri disperate.
Eric Kohn – IndieWire
Wells merită recunoaștere pentru modul în care a jonglat cu atât de multe povești secundare fără să afecteze vitalitatea materialului.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)