Știri
 

Autoportretul unei fete cuminţi (2015)

Autoportretul unei fete cuminţi

 
autoportretul-unei-fete-cuminti-poster
autoportretul-unei-fete-cuminti-poster
autoportretul-unei-fete-cuminti-poster

Autoportretul unei fete cuminţi (2015) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
25.09.2015
Gen:
Durata:
81 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 9 critici/bloggeri de mai jos.
80%
80


Parerea ta
9 voturi

 
Regia
Scenariu
Actori

Sinopsis Autoportretul unei fete cuminţi (2015)

“Autoportretul unei fete cuminți” spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o “familie bună”. Personajul, intrepretat de actrița de teatru Elena Popa, își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile – rare, dar mult așteptate – cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă.
După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine – dorința ei din copilărie.0

 
Recenzii Autoportretul unei fete cuminţi (2015)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Deși este realizat în stilul acela minimalist românesc, deși îi lipsește subtilitatea, deși pare lungit excesiv chiar dacă nu are mai mult de 82 de minute, deși actorii nu doar că par amatori, ci chiar sunt amatori, și deși personajele nu sunt decât niște schițe, filmul Anei Lungu își spune povestea cu sinceritate, poate și cu puțină stângăcie, fără drame exagerate inutile.
Mihai Brezeanu – Liternet
filmul livrează un mesaj teribil. Nu atât un mesaj, cât un portret. Portretul omului care este fără să existe. De ce trăieşte Cristiana? Care rostul apariţiei ei în joaca numită viaţă? Ce emană ea? Ce oferă ea? Ce primeşte ea?
Un film pe care îl găsesc foarte personal (nu degeaba se numește autoportret), extrem de sarcastic și de adorabil.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Chiar dacă suferă din partea unor interpretări prea plate ale celorlalţi actori amatori din distribuţie şi din cauza unor scene o idee prea lungi şi repetitive, menite să traseze zidurile invizibile ale închisorii eroinei, Autoportretul se salvează cu determinarea scenariului de a-şi obliga protagonista să se elibereze. O face subtil şi inteligent, iar sfârşitul te îndeamnă să aştepţi curios un alt autoportret, dintr-o perioadă viitoare a vieţii Cristianei.
Cristi Mărculescu – marculescu.ro
filmul ăsta nu face decât să abuzeze de limitările feliei de viață cu care tot umblă în gură exegeții, autorii și profitorii de val nou.
Emil Călinescu – CinEmil
Autoportretul unei fete cuminti este, per total, un film tipic „noului val”: lungit excesiv, cadre largi, final ciudat. Din pacate, spre deosebire de alte filme, nu ne ofera vreo morala, simtim ca nu prea avem ce sa invatam din el.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Raportat la modestele sale ambiţii etnografice şi autobiografice, filmul e ireproşabil, deşi nu e tocmai flatant pentru autoare faptul că pare filmul de debut al cuiva ieşit din facultate şi din adolescenţă mult mai recent decît a ieşit Ana Lungu.
Ion Indolean – Film Sense
În afară de acest detaliu [durata filmului, BdC.] (mărunt prin faptul că ține mai mult de un gust personal, nu de o normă care trebuie respectată-orice-ar-fi), demersul Anei Lungu este impecabil.
Anca Fronescu – Film Reporter
Autoportretul unei fete cuminți e un film curat și cuminte, ca și titlul său, un pas intermediar – sper – spre un alt film, mai curajos și mai bine închegat.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)