Știri
 

Balada triste de trompeta (2010)

Baladă tristă de trompetă

 

Balada triste de trompeta (2010) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
09.12.2011
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 10 critici/bloggeri de mai jos.
65%
65


Parerea ta
niciun vot

 
Actori

Sinopsis Balada triste de trompeta (2010)

1937, Spania este consumată de un brutal război civil. Un Clovn Vesel este întrerupt în mijlocul spectacolului pe care îl susţinea pentru a fi recrutat de miliţie. Încă în costumul său, Clovnului Vesel i se dă o macetă şi este angrenat în luptă, unde masacrează cu mâna lui un întreg pluton.

Acţiunea se mută în 1973. Javier, fiul clovnului, visează să-i calce pe urme tatălui său, însă e mult prea trist din cauza tragediilor ce l-au înconjurat mereu, fapt care-l califică pentru rolul de Clovn Trist. Îşi găseşte de lucru într-un circ unde se împrieteneşte cu câteva personaje destul de ciudate, printre care şi Clovnul Vesel al circului – Sergio, căruia trebuie să-i suporte ieşirile violente şi glumele umilitoare.

Tot aici o întâlneşte pe Natalia, o frumoasă acrobată şi soţia abuzată a lui Sergio. Javier se îndrăgosteşte iremediabil de Natalia şi încearcă să o salveze din braţele brutalului soţ, stârnind gelozia acestuia. Dar Natalia este năucită de afecţiunea pe care ajunge să i-o poarte lui Javier şi pasiunea pe care o simte faţă de Sergio.1

 
Recenzii Balada triste de trompeta (2010)
 
 
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Un fel de avion kamikaze în flăcări, acest film solicită disperat crearea în jurul său a unui cult care să-l înalţe deasupra judecăţilor valorice convenţionale.
Ruxandra Grecu – FilmReporter
Clovnii, circul şi violenţa sunt o alegorie pentru nebunia războiului. Javier îi reprezintă pe republicani, Sergio pe fasciştii lui Franco, iar ei se ceartă pe Natalia, superficiala, masochista, nehotărâta Spanie, care, evident, suportă consecinţele discordiei lor. Din punctul ăsta de vedere, filmul e genial, iar absurditatea chiar are sens narativ – războiul e oricum absurd, violenţa fără sens, iar înrăutăţirea conflictului, fără motiv.
Andrei Dobrescu – Film Menu
Oricât de violent şi extravagant s-ar vrea, „Balada tristă a trompetei” nu face altceva decât să livreze o lecţie de cultură civică pe o temă cuminţică – „răzbunarea e un lucru rău”. Nu poţi pretinde să obţii un film cult când te repezi să explici tot ce se întâmplă în el, aşa cum face de la Iglesia cu metaforele şi citatele lui. Era limpede la ce se referea, doar modul lipsit de subtilitate prin care o face este defectuos.
Jeannette Catsoulis – New York Times
Genial, bizar, uimitor și absolut dement…
Chris Cabin – Film Critic
Sunt momente de umor adevărat și momente de un dramatism nebun în The Last Circus. Dar, în ansamblu, filmului îi lipsește consistența, durerea și imaginația remarcabilă din Labirintul lui Pan regizat de Guillermo del Toro.
Dov Kornits – FilmInk
Fără să se ferească nicio clipă de a arăta momente de violență gratuite, Iglesia amestecă orice, mai puțin chiuveta de la bucătărie, în filmele sale pline de idei, iar odată ce te-ai urcat în rollercoaster, vei aprecia călătoria.
Deborah Young – Hollywood Reporter
Interpretând personajul principal, Areces este inventiv și înspăimântător, dar este imposibil să simpatizezi cu nebunia sa.
Drew Taylor – Indiewire
Niciodată mulțumit să urmeze un singur fir narativ, The Last Circus o ia ba într-o direcție, ba în alta, până în momentul în care Javier îl desfigurează cu brutalitate pe Sergio și este forțat să fugă pentru a se ascunde, transformându-se literalmente într-un animal al pădurii, scormonind după mâncare.
un film devastator, întunecat și, uneori, amuzant despre clown-i ucigași
Chris Cork – The Vine
o metaforă alungită într-un film bizar: durerea și absurditatea războiului – în acest caz, Războiul Civil spaniol


1 comentariu


  1.  

    Posibil sa trec filmul pe lista de viitoare vizionari… totusi mai astept unele opinii despre el, pana acum sunt 50-50.

    Răspunde


    (obligatoriu)