Știri
 

Barbara (2012)

Barbara

 

Barbara (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
15.02.2013
Gen:
Durata:
105 minute
Site oficial:
Barbara (2012)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 12 critici/bloggeri de mai jos.
100%
100


Parerea ta
16 voturi

 
Actori

Sinopsis Barbara (2012)

După ce depune cerere de emigrare în Germania de Vest, Barbara este arestată şi trimisă forţat undeva în provincie, în nordul RDG. Aici rămâne sub observaţia Securităţii Statului, motiv pentru care ea păstrează distanţa faţă de cei din jur şi aşteaptă… Iubitul ei îi pregăteşte fuga în Vest…0

 
Recenzii Barbara (2012)
 
 
Angela – Anzhela Movies
Decizia riscanta de a aranja scenele cat mai static pentru a fi daramate cat mai lent (placut de lent) este de fapt combinatia norocoasa care face din “Barbara” un premiant.
Primul lucru pe care îl observi la acest film german și poate cea mai notabilă calitate a lui este imaginea. O imagine curată, caldă, concentrată, care vine ca o contrapondere în raport cu trăsăturile personajului feminin, Barbara, un personaj rece, exilat, însă ponderat și perfecționist.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
M-a impresionat, urmărind filmul, apăsătoarea tristeţe pe care o iradiau toate personajele. Lumea are în film o gravitate cu care reacţionează la situaţia în care se află. E apăsătoare disperarea tăcută pe care o au personajele.
Adriana Zăvoi – Cinemateca lu’ Zăvoi
Barbara este personajul surpriză pe care l-am așteptat de la Grace încoace, care rotește unghiul de abordare al peliculelor de acest gen și care rămîne impregnat în aer, ca o briză cu miros de alge.
Delia – Filme-carti
Barbara este unul dintre acele filme care – cu inima stransa – trebuie neaparat vazute. Pentru ca trebuie sa stim, ca sa nu uitam. Si pentru ca este un film bine facut!
Dragoş Marin – Film Reporter
Precisă şi detaşată, regia nu insistă asupra acelor detalii care caută empatia sau înţelegerea spectatorului – nimic nu pregăteşte prima întâlnire clandestină dintre Barbara şi iubitul său, hotărârea de la sfârşit se conturează drept una de moment. Este simultan principala calitate – pentru că îţi menţine interesul, şi cel mai mare neajuns al filmului – pentru că te ţine departe.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Este un film excepţional, inteligent şi emoţionant.
Manohla Dargis – New York Times
Dl. Petzold prezintă cu răbdare ceea ce o face pe Barbara să funcţioneze ca persoană, construind personajul său prin interacţiunile cu alţi oameni. Barbara nu spune neapărat foarte mult în replică, dar braţele încrucişate în jurul corpului său exprimă multe.
Peter Bradshaw – The Guardian
Barbara este o dramă elegantă, bazată pe oameni şi dileme politice.
Jordan Mintzer – Hollywood Reporter
O dramă est-germană compactă prezintă interpretări puternice, dar şi recompense.
Jeremy Mathews – Paste Magazine
Chiar dacă scenariul este exagerat cu simbolistică în unele părţi, Petzold şi directorul de imagine Hans Fromm reuşeşte să creeze o atmosferă şi un stil vizual eficient, care, coroborate cu interpretarea lui Hoss, oferă filmului o aură de disperare şi urgenţă.
Philip Wilding – Empire
Dură şi tandră, este cea mai bună dramă despre Cortina de Fier de la The Lives Of Others.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)