Știri
 

Black Swan (2010)

 

Black Swan (2010) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
25.02.2011
Site oficial:
Black Swan (2010)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 26 critici/bloggeri de mai jos.
82%
82


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis Black Swan (2010)

Nina Sayers este dansatoare la o companie de balet din New York, iar talentul, ambitia si devotamentul fata de arta pe care o practica o indreptatesc sa aspire la statutul de prima-balerina in spectacolul “Lacul Lebedelor” ce urmeaza sa deschida noua stagiune. Desi directorul artistic Thomas Leroy ii rasplateste eforturile si daruirea oferindu-i Ninei rolul ravnit, tanara se simte coplesita de noile responsabilitati si este pe punctul de a claca, mai ales ca mama ei pe nume Erica ii fixeaza standarde extrem de inalte, iar coregraful o critica pentru ca nu este suficient de senzuala si dezinvolta si nu transmite publicului emotie si pasiune. Situatia se complica atunci cand in ecuatie intra Lily, o balerina dezinhibata, gratioasa si frumoasa, care pare alegerea perfecta pentru a interpreta rolul Lebedei Negre si care o concureaza pe Nina. Desi este perfecta in rolul inocentei si fragilei Lebede Albe, Nina Sayers trebuie sa isi exploreze latura intunecata si sa isi scoata la suprafata sexualitatea reprimata pentru a se mula pe rolul Lebedei Negre, Lily fiind singura care o poate ajuta.0

 
Recenzii Black Swan (2010)
 
 
Ioanina Pavel – Raluk
Mustind de suspans, doldora de senzualitate, uneori exploatata fara menajamente, filmul incapsuleaza imagini bantuitoare, scene puternice, o atmosfera care nu te va parasi prea curand – pana si nuante horror, Black Swan are de toate!
Delia – Filme-cărți
Tulburator, zguduitor, halucinant, salbatic, dar profund, filmul sondeaza fibrele cele mai intime ale alunecarii in dezintegrarea psihica in efortul atingerii perfectiunii. Pentru ca de multe ori, autodepasirea si perfectiunea in arta frizeaza nebunia.
Andreea – FilmeTari
Black Swan nu este un film ce va fi gustat de toata lumea. Este dificil de urmarit, dramatic si psihologic si nu vi-l recomand daca aveti o zi proasta, pentru ca s-ar putea sa o inrautateasca.
Lucian Mircu – Marele Ecran
Indiferent de cauzele care au produs trauma Ninei, tema centrala este, dupa parerea mea, alta. Pentru anumite bresle (sportivi, artisti etc), succesul profesional vine la pachet cu esecul in plan personal. In momentul in care iti concentrezi toata viata in jurul unei singure preocupari si le neglijezi/negi pe toate celelalte, se creaza un urias dezechilibru. E ca si cum ti-ai anihila o parte din fiinta. Ceea ce e, bineinteles, o forma de nebunie.
Kenneth Turan – L.A. Times
Nu orice fel de gunoi, ci unul artistic.
Jeannette Catsoulis – NPR
Superb și glacial, excelent filmat și cu interpretări minunate, Black Swan pare – oarecum frustrant – incomplet. Obsesia și reprimarea sentimentelor sunt niște teme puternice, dar trebuie să ducă undeva.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Black Swan are o frumusețe aparte. Toate temele pe care le abordează despre muzică și viață, toate paralele dintre viață și balet, toată confuzia dintre vis și realitate se întâlnesc într-o stare euforică produsă de o pasiune nebună.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
E un film pe care nu-l poți lua prea mult în serios, dar nici nu-ți poți întoarce privirea de la el.
Manohla Dargis – N.Y. Times
Black Swan este visceral și real, chiar și în momentele sale frenetice și fantasmagorice.
Sean Gandert – Paste Magazine
Black Swan este bine realizat, nu e nicio îndoială în privința asta, și își ține publicul atent prin poveștile paralele prezentate: a Ninei, pe de o parte, și cea din piesa Swan Lake, pe de altă parte. Însă temele simpliste pe care le abordează îl face să fie lipsit de substanță, în ciuda interpretărilor excelente (în special a lui Kunis) și a întregii echipe, de altfel, care controlează absolut tot ceea ce apare pe ecran cu o minuțiozitate aproape kubrickiană, aș spune.
Sean O’Connell – FilmCritic
Aronofsky nu se află pe un teritoriu nou. Însă Black Swan vine ca un film intoxicant de proaspăt, îndrăzneț, antrenant și epuizant.
Laremy Legel – Film.com
Totul este lipsit de culoare, totul este straniu, iar Darren Aronofsky a făcut din Black Swan o bucată de cinema nu foarte accesibilă. Bineînțeles că acesta nu este un lucru neapărat rău. Numai că Black Swan pare a da dovadă, pe alocuri, de măreție, fără a convinge pe de-a-ntregul.
Drew McWeeny – HITFIX
Întregul film își îndreaptă spectatorii spre cel de-al treilea act, în care Black Swan se transformă dintr-un film foarte bun, într-unul grandios.
Anthony Quinn – The Independent
Ceea ce domină întreg filmul este mai mult sensibilitatea lui Aronofsky decât povestea în sine.
Dan Jolin – Empire
Un film extraordinar, care te intoxică; fără nicio greșeală – nici din partea regiei lui Aronofsky și nici din partea interpretării perfecte realizată de Portman.
Peter Travers – Rolling Stone
Portman, în rolul unei artiste aflată sub presiune, este de neratat și de neuitat. La fel este și filmul. Nici nu vei ști ce te-a lovit.
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
Încercarea de a face un horror-thriller bazat pe lumea baletului nu prea funcționează la Darren Aronofsky.
Peter Bradshaw – The Guardian
Ca studiu al unei femei pe punctul de a ceda nervos, Black Swan este cel mai bun lucru făcut de la Repulsion al lui Polanski.
Todd McCarthy – IndieWire
Așa cum au demonstrat toate celelalte filme ale sale, Aronofsky este un regizor serios, interesat să descopere și să analizeze limitele umane, iar Black Swan nu e cu nimic diferit.
Massawyrm – Ain’t It Cool News
Este un film incredibil. Întunecat, masochist, sexual, și, cel mai important, existențial. Este ceea ce a tot încercat Darren Aronofsky să facă încă de la debutul său cu PI.
Annette Basile – Film Ink
Black Swan este frumos din punct de vedere vizual și auditiv, o experiență uluitoare cu privire la frică și paranoia. Imediat după ce-l vei vedea, vei observa că lumea este un pic mai sinistră decât în urmă cu 103 minute.
Chris Tilly – IGN
Un film somptuos, antrenant și o examinare perturbatoare a barierei minuscule dintre geniu și nebunie, Black Swan îi consolidează statutul lui Darren Aronofsky ca unul dintre cei mai importanți regizori ai zilelor noastre.
Mr. Cranky – Mr. Cranky
Dă-mi voie să-ți spun adevărul ineluctabil despre un film despre balet: este la fel de șocant de plictisitor ca și un spectacol de balet.
Echipa – The Vine
Filmul pare mai mult preocupat de cum este prezentată drama prin care trece Nina decât să ne facă să ne cufundăm în ea.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Black Swan trece cu ușurință de la o dramă, la un thriller de natură psihologică și, mai apoi, la un surprinzător horror gotic.
Ilan Preskovsky – Channel 24
Black Swan este, cu siguranță, un film despre balet, o realizare magnifică ce merită toate laudele care i s-au adus. Iar pentru toți bărbații din lume, care nu par convinși să se uite la un film despre balet, să-i incităm puțin cu promisiunea unei scene de lesbianism dintre Portman și Kunis. M-am gândit că poate asta v-ar atrage atenția…


Niciun comentariu


    1. Tweets that mention Black Swan (2010) -- Topsy.com
    2. Topul filmelor nominalizate la Oscar 2011 in opinia criticilor de film | Raluk.ro - Review-uri de filme, cafenele, ceainarii si restaurante din Bucuresti

    Răspunde


    (obligatoriu)