Știri
 

The Book Thief (2013)

Hoţul de cărţi

 

The Book Thief (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
28.02.2014
Durata:
131 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 12 critici/bloggeri de mai jos.
42%
42


Parerea ta
12 voturi

 
Actori

Sinopsis The Book Thief (2013)

Povestea unei curajoase fetiţe care transformă viaţa tuturor din jurul său, când este trimisă să locuiască împreună cu familia sa adoptivă în Germania, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.0

 
Recenzii The Book Thief (2013)
 
 
Corina Niţescu – Am Doar 18 Ani
Povestea este una despre prietenie, despre cunoaştere şi autocunoaştere, despre supravieţuire şi dreptate, despre curaj şi speranţă. Este ca o pagină de istorie care aduce în prim-plan dorinţa de autodepăşire şi de transformare a celor din jur.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Şovăiala emoţională a scenariului este salvată în mare parte datorită actorilor, mai ales a simpaticei Sophie Nélisse, actriţă de origine canadiană descoperită după apariţia în filmul nominalizat la Oscar Monsieur Lazhar.
Dragoş Marin – Film Reporter
Dacă tai cu totul ultima jumătate de oră (în care se prăbușește de tot și realizezi că nu se duce, de fapt, nicăieri), rămâi cu o melodramă inofensivă și cam insipidă, fără mari ambiții să rămână în istorie, cu cel puțin o lecție de viață valoroasă: „orice mamă își iubește copilul. Chiar și cea a Führer-ului”.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Fără multe scene de luptă, fără multe bombardamente sau situaţii cumplite, filmul are o poezie a lui specială. Şi multe scene originale, nemaivăzute în alte filme de război.
Peter Bradshaw – The Guardian
Este o abordare obtuză a istoriei şi a răului istoric, care sunt învăluite într-o baltă de sentimentalisme.
Ian Freer – Empire
Câteva interpretări bune şi intenţiile bune nu pot compensa lipsa de dramatism şi de impuls emoţional. Este eficient, dar nu suficient de eficient.
Cara Nash – FilmInk
Această adaptare îşi pierde direcţia uneori, dar de cele mai multe ori este emoţionantă şi bine interpretată.
Stephen Farber – Hollywood Reporter
Interpretările de calitate nu pot salva în totalitate această poveste serioasă despre supravieţuire în Al Doilea Război Mondial.
Peter Travers – Rolling Stone
Dacă poate exista aşa ceva ca o fabulă contemplativă, drăguţă despre moarte şi Holocaust, atunci The Book Thief este aceea.
Stephen Holden – New York Times
Un kitsch neruşinat despre Holocaust, realizat pentru Oscar.
Robert Abele – Los Angeles Times
De ce este “The Book Thief” realizat în Germania nazistă, dacă nu se implică în a prezenta momentul zdruncinător al erei respective?
Jordan Hoffman – Film.Com
O reprezentaţie jenantă a unei literaturi siropoase nefiltrate.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)