Știri
 

Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism (2013)

Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism

 

Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
20.09.2013
Gen:
Durata:
89 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 9 critici/bloggeri de mai jos.
68%
68


Parerea ta
9 voturi

 
Actori

Sinopsis Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism (2013)

Suntem în mijlocul filmărilor. Paul, regizorul (interpretate de Bogdan “Boogie” Dumitrache), are o relaţie amoroasă cu Alina, o actriţă dintr-un rol secundar (jucată de Diana Avrămuţ).

A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte (…) să filmeze o scenă nud cu ea. Paul se trezeşte de dimineaţă, plin de îndoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reală, iar filmarea ia o turnură neaşteptată.0

 
Recenzii Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism (2013)
 
 
Victor Buzura – Poison Whiskey
„Metabolism” pare să fie cel mai personal film al lui Porumboiu, dar în același timp este cel mai puțin satisfăcător. Aproape că aș zice că a ratat o ocazie bună de a face un film mare despre materia fizică din care este compusă cinema-ul, despre modul în care acesta reflectă și influențează realitatea sau chiar despre condiția auteur-ului în sânul industriei românești de film.
Andrei Gorzo – Liternet
Complacerea într-o conştiinţă a derizoriului îşi are riscurile ei – riscuri de care Porumboiu ar trebui să ţină cont pe viitor -, dar, pînă una-alta, Metabolism… e o bucată de cinema evoluat pînă la un nivel la care nu are concurenţă în producţia românească din 2013.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
“Cand se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism ” beneficieaza de prezenta unor actori capabili, invinsi din start de un scenariu fad.
Dana Alecu – Orașul meu
Cadrele lungi, care ating si noua minute, initial enervante, te prind intr-un ritm cu care ajungi sa te obisnuiesti. De aceea, cele 90 de minute ale filmului distorsioneaza perceptia timpului, incat sfarsitul te ia pe nepregatite.
Cristina Zaharia – Port.ro
Metabolism. Adică circulaţie, mişcare, digerarea nu numai a mâncării, a unei emoţii, ci şi a unei idei, a unui loc, a unei meserii care te străbate, te supune, te satură. Interesant.
Delia Marc – Filme-cărți
Am simtit uneori ca undeva, dedesubt, exista un filon real al vietii, dar ingropat atat de adanc intr-un munte de metabolism zdruncinat, incat poate numai printr-o exploatare cu cianuri i-as putea detecta stralucirea aurifera la suprafata.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
„Metabolism“ este un film profund autoreferenţial, care demonstrează unele dintre obsesiile de cineast ale lui Porumboiu: cadrele lungi (numai 17 în total), timpul real, un grad cât mai ridicat de obiectivitate, ideea de interval şi de trecere, respingerea naraţiunii de tip clasic, testarea aşteptărilor şi a limitelor spectatorilor.
Boyd van Hoeij – Hollywood Reporter
Nu e chiar acel Porumboiu cu care ne-am obișnuit, dar este o bucată de cinema românesc de artă care ne dă de gândit.
Eric Kohn – Indiewire
Pentru cei neobișnuiți cu cinema-ul românesc, Metabolism este o cufundare într-un stil inovativ de povestire.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)