Știri
 

Crulic – drumul spre dincolo (2011)

 

Crulic – drumul spre dincolo (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
21.10.2011
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 7 critici/bloggeri de mai jos.
86%
86


Parerea ta
niciun vot

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Crulic – drumul spre dincolo (2011)

Filmul Ancăi Damian spune povestea reala a lui Claudiu Crulic, un roman arestat in Polonia pentru un presupus furt, tinut in inchisoare in ciuda probelor ulterioare care aratau ca, la data jafului, el nu se mai afla in capitala Poloniei, si abandonat de toata lumea pana la moartea survenita in urma grevei foamei.
Ministrul de Externe al României la vremea respectivă, Adrian Cioroianu, si-a prezentat demisia, în timp ce, în Polonia, trei doctori sunt încă judecați pentru moartea lui Crulic. Filmul povestește însă drama cu un umor proaspăt care te face să râzi şi să plângi în acelaşi timp.1

 
Recenzii Crulic – drumul spre dincolo (2011)
 
 
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Damian îşi atinge scopul de a întipări suferinţa lui Crulic, nebăgată în seamă cînd ar fi trebuit, în amintirea celor care-i văd filmul. De asemenea, e precisă în reconstituirea întortocheatului du-te-vino de hîrtii, ordine, ştampile etc., pe meandrele căruia s-a pierdut o viaţă.
Todoran-Rares Daniel Nicolae – Todoran blog
Chiar daca au existat citeva scene de animatie rezonabile, Anca Damian nu a reusit sa le speculeze. Colajele, desenele peste fotografie si decorurile nu sunt impresionante, nu transmit nimic. Filmul nu te emotioneaza, povestea in sine te emotioneaza.
Eliza Zdru – Liternet
Ceea ce pare câteodată joacă de copii, atât vizual cât şi sonor, primeşte aproape simultan accente din cele mai grave.
OanaVo – Metropotam
Crulic este o experienta cu siguranta irepetabila, care te uimeste si iti scormoneste emotiile cu tot ce poate un film de animatie: colajul de tehnici utilizat, muzica si o voce fara de care cu greu ne putem imagina pelicula, a lui Vlad Ivanov. Va spunem de la inceput ca o astfel de creatie a regizoare Anca Damian ar merita sa nu fie ocolita in salile de cinema.
Iulia Blaga – Hot News
Dovada cea mai simpla ca filmul a reusit e faptul ca, desi e opera de animatie si prelucreaza elemente de realitate, te face sa-ti pese de Claudiu Crulic. Animatorii au lucrat cu atata discretie incat e suficient un element foarte mic de realitate intr-un cadru pentru a-l transfigura.
Cris Martin – Raluk
As vrea sa pot descrie intr-un cuvant experienta Crulic – drumul spre dincolo, dar imi este foarte greu pentru ca am fost prizoniera unui mozaic de senzatii pe tot parcursul celor 73 de minute cat a rulat aceasta animatie. Pot doar sa incerc sa descriu cum mi s-a parut mie filmul: senzational, tulburator, uman, crud, ingenios, socant, impresionant, obsedant, amuzant, ironic, empatic, revoltator.
Ana-Maria Onisei – Adevărul
„Crulic – drumul spre dincolo” te lasă cu sufletul şi mintea tulburate. Şi, chiar dacă „animaţia e prea încărcată”, cum spunea un critic străin, ea transmite toate emoţiile pe care, în mod obişnuit, un actor le poate transmite.


1 comentariu


 1.  
  mircea

  Am certitudine ca filmul d-stra a plecat pe o premisa gresita,anume cea a refuzului deliberat al lui Crulic de a se hrani.Ideea v-a fost inoculata de autoritatile poloneze si ma indoiesc ca v-au prezentat ceva evidente ref. la faptul ca el se afla in greva foamei voit.Ati fost fascinata de aceasta idee si ati preluat-o fara sa va indoiti de veridicitatea ei.
  Parerea mea este ca acest om a fost lasat deliberat de catre conducerea acelui penitenciar in cardasie cu judecatorul de caz SA MOARA DE FOAME.I se dadea mancarea dar nu era lasat sa ajunga la ea.De aceea a incercat sa isi contacteze sora si ambasada spre a cere ajutor.
  Nici un organism viu de pe aceasta planeta nu poate atinge starea suprema de inanitie cand are hrana in fata deoarece in fata mortii mecanismele subconstiente de aparare ale organismului preiau controlul asupra constientului si vointei.
  Consider ca filnul d-stra ar fi trebuit sa contina o urma de banuiala asupra acestei crime deliberate a autoritatilor poloneze si nu sa fie prezentat sub forma resemnarii mioritice a saracului roman nedreptatit.

  Răspunde


  (obligatoriu)