Știri
 

Dacă bobul nu moare (2010)

 

Dacă bobul nu moare (2010) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
18.11.2011
Gen:
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 5 critici/bloggeri de mai jos.
8%
8


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis Dacă bobul nu moare (2010)

Doi tați, un român care-și caută fiica, forțată să se prostitueze în Kosovo, și un sârb, care caută să recupereze cadavrul fiului său, decedat într-un accident de mașină la București, se întâlnesc pe malul Dunării. Un barcagiu, care-i trece ilegal granița, le povestește o legendă, veche de 200 de ani, despre niște țărani români care au încercat fără succes să mute o biserică de lemn în satul lor de deal, pe vremea când construcția unei biserici ortodoxe era interzisă.1

 
Recenzii Dacă bobul nu moare (2010)
 
 
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Lui Dragin îi lipsesc nişte înzestrări minimal necesare creării de comedie cinematografică: abilitatea de a face clare acţiunile personajelor şi simţul detaliului vizual (o excepţie constituind-o scurta luptă a eroilor pentru a culca la loc cadavrul care – îmbrăcat într-un sac – a îngheţat în poziţia sculat).
Sebastian M. Ceolca – Liternet
Prin prisma unei viziuni auctoriale de prost gust, la Sinişa Dragin, drumul personajelor spre liniştea interioară este presărat de o estetică grotească şi oripilantă, departe de orice expresie a vreunui spaţiu spiritual balcanic şi foarte departe de orice noţiune de a realiza cinema conform normelor dictate de coerenţa simbolistică şi stilistică.
Iulia Blaga – Hotnews
Chiar daca a presupus eforturi de productie si are un ambalaj ingrijit (imaginea e semnata de Dusan Joksimovic), filmul nu tradeaza, din pacate, mana unui regizor care are ce spune si este foarte modest din punctul de vedere al povestii.
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Tocmai aici stă principala vulnerabilitate a filmului: cum am spus, fundamentul său tematic şi ideatic e admirabil de consistent, iar discursul imagistic are o forţă de impact remarcabilă. Fisura se produce în primul rând pe linia scenariului, marcat în primul rând de lacune surprinzătoare de backstory (şi chiar şi de “forestory”): atât caracterologic, cât şi biografic, personajele sunt nepermis de schematice.
Elizabeth Kerr – Hollywood Reporter
Da, natura umană poate fi hidoasă uneori. Dar știind acest lucru și văzând-o deghizată în filme pretențioase și inutile, care sunt considerate artă, este cu totul altceva. Interminabil și pe deplin neplăcut.


1 comentariu


  1.  

    Povestea mi se pare destul de interesanta, dar din comentariile criticilor… cred ca o sa spun PAS la acest film.

    Răspunde


    (obligatoriu)