Știri
 

The Dictator (2012)

Dictatorul

 

The Dictator (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
18.05.2012
Site oficial:
The Dictator (2012)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 21 critici/bloggeri de mai jos.
73%
73


Parerea ta
10 voturi

 
Actori

Sinopsis The Dictator (2012)

Liderul suprem Aladeen i-a făcut lumii un dar colosal când s-a hotărât să se nască. Era al şaptelea fiu al gloriosului preşedinte pe viaţă al Republicii Wadiya, Omar Aladeen. Mama lui era o stewardesă de la Air France, care a muri în condiţii tragice din cauza unei lipse acute de oxigen imediat după ce l-a născut pe Aladeen în 1982 – ceea ce înseamnă că el are acum 30 de ani. Pozele în care poate l-aţi văut pe Aladeen copil în mijlocul anilor ’70, inclusiv una grozavă cu el la premiera filmului “Saturday Night Fever” sunt pure scorneli fabricate de presa occidentală sionistă.

Filmul spune povestea eroică a unui dictator care şi-a riscat viaţa pentru a fi sigur că democraţia nu va ajunge niciodată în ţara pe care a tiranizat-o cu atîta dragoste, şi este inspirat din romanul de mare succes “Zabibah and the King”, scris de Saddam Hussein.2

 
Recenzii The Dictator (2012)
 
 
Delia – Filme-cărți
Fara doar si poate un film care trebuie vazut cu repetitie (ca si in cazul lui Borat), pentru a prinde toate fineturile acestor sageti. Pentru ca trebuie sa spun ca sunt momente a caror savoare scapa la o prima vizionare – poate si din cauza ritmului naucitor al actiunii, dar poate si din cauza necunoasterii sau neintelegerii in principal a subtilitatii limbajului utilizat.
Dragoş Marin – Film Reporter
Ca şi Borat înaintea sa, Dictatorul stoarce de tot umorul de care e capabil şocul cultural pe care îl poate avea un străin în ţara tuturor posibilităţilor şi rosteşte nişte adevăruri destul de neconfortabile despre lumea de azi
Anthony Morris – The Vine
The Dictator pare că încearcă să stârnească râsul cu orice preț.
Nordling – Ain’t It Cool
N-aș putea spune că The Dictator nu e amuzant – de cele mai multe ori este. Dar nimic (poate cu excepția unei replici sau două) din The Dictator nu m-a șocat la fel de mult ca orice în Borat sau Bruno.
Acest melange nu mai are farmecul bizaroid al lui Borat ci e poate, paradoxal, doar o formă de expresie a unui cinema sătul de prejudecăți rasiale, de politizare, de hipsteri, sătul de amenințări plicticoase, e un film sătul de saturația propriului discurs.
Radu Iulian Baba – Raluk
Ei bine daca ati fi crezut ca nu se poate, iacata ati gresit! Se poate si inca in ce fel! Un film plin de injuraturi, poante sexiste, expresii anti-semite si rasiste si o natie est-africana asuprita si satula de vise megalomane lipsite de sens. Si stiti ce? Merita vazut cap coada 100%!
Gruia – metropotam
Va vine sa credeti ca Sacha Baron Cohen a facut o comedie romantica? Ei bine, cam la asta se reduce The Dictator, daca ar fi sa-l scuturam de toate glumele grosolane. Pana la urma, nu despre o astfel de relatie este vorba intre orice dictator si SUA – dragoste cu de-a sila si cu scantei?
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
din nefericire momentele proaste (şi asta ţi-o spune un fan indiscutabil al lui Borat) sunt mult prea dese ca până la urmă Dictatorul să nu fie decât un film aşa şi-aşa, la care mai şi râzi, dar mai şi pufneşti excedat de lenea cu care Sacha Baron Cohen şi co-scenariştii săi au strecurat în poveste glume atât de neinspirate şi fade.
Ștefan Gheorghieș – Cineblog
un film bun, o poveste destul de bine construită pentru un o astfel de producţie, dar aşa cum bine a fost remarcat şi de alţi cinefili acest aspect, parcă lipseşte maturitatea murdară a umorului din Borat sau din Bruno.
Annlee Ellingson – Paste Magazine
O mare parte din The Dictator îl arată pe Aladeen în diverse situații ciudate, o abordare care ar funcționa într-un format faux-doc, dar care aici pare forțată.
Erin Free – FilmInk
Un film dezamăgitor, deseori respingător și o mizerie rău-intenționată, care pare a avea un singur scop: să șocheze și să jignească.
Peter Travers – Rolling Stone
The Dictator începe scandalos și continuă și mai bine.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
isteric, neconformist, vinovat, inocent, prostesc, sofisticat, ademenitor și enervant.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Demonstrațiile lui Baron Cohen de ”indignare” politică par prea false, plănuite și nu-și ating ținta.
A.O. Scott – New York Times
Potențialul lui The Dictator este împrăștiat (…), de la lipsa de convingere, la prostie pură și anarhică.
Drew McWeeny – HIT FIX
E un film care arată bine și, deși există o oarecare cursivitate narativă, fiecare secvență funcționează de una singură.
Eric Kohn – Indiewire
Întorcându-se de la aventurile sale în cvasi-documentarele Bruno și Borat, Baron Cohen dovedește că nu și-a pierdut talentul
Damon Wise – Empire
Plin de șabloane, discontinuu și totuși extrem de amuzant
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
The Dictator este amuzant, pe lângă obscen, dezgustător, scatologic, vulgar și multe altele.
Peter Bradshaw – The Guardian
Într-adevăr, nu aduce nimic nou genului. Dar este amuzant și foarte ofensator.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Mai bun ca Bruno, nu la fel de curajos ca Borat.


2 Comentarii


  1.  

    Nu mai pot astepta! Borat si Bruno au fost geniale. Chiar si Ali G a fost foarte reusit. Sper numai sa nu fie prea comerciala partea asta ca din trailer asa pare. Celelalte 2 sigur nu au fost.
  2.  

    Am vazut filmul saptamana trecuta si e foarte fain. Razi non stop.

    Răspunde


    (obligatoriu)