Știri
 

Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011)

 

Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
28.10.2011
Gen:
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 6 critici/bloggeri de mai jos.
83%
83


Parerea ta
2 voturi

 
Actori

Sinopsis Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011)

Din dragoste cu cele mai bune intenţii spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viața lui Alex iese de pe făgașul normal. La spital, Alex se găsește prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neașteptate și evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situația ținând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el își imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greșeli și totul din dragoste, cu cele mai bune intenții.0

 
Recenzii Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011)
 
 
Violeta Ion – Liternet
Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, filmul lui Adrian Sitaru reuşeşte performanţa de a aşeza individul dincolo de întîmplările zilei – ele nu sunt absorbite de personaj, nu se pierde în ele, nici nu le stăpîneşte – e drama unui om care se luptă cu el însuşi atunci cînd e nevoit să traverseze unul din necazurile vieţii.
Iulia Blaga – HotNews
Faptul ca povestea e vazuta doar uneori prin ochii unui anumit personaj devine derutant. De ce e punctul de vedere al acestuia mai important decat al altuia? Cand Alex arunca o privire la personajul prin ai carui ochi il vedem, simtim ca se uita prin aparatul de filmat al directorului de imagine Adrian Silisteanu la noi, nu in ochii personajului. Intenţiile acestui joc secund sunt greu de descifrat.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Sitaru se conformează, aici, principiilor stilistice de bază ale „noului cinema românesc“ născut din Moartea domnului Lăzărescu (de altfel, filmul său poate fi văzut ca o completare la …Lăzărescu: ce-ar fi dacă, de data asta, spitalele ar fi mai curînd OK, iar problema ar constitui-o însoţitorii bolnavilor?) şi, în acelaşi timp, îşi păstrează o certă independenţă, rezolvîndu-şi cu brio o listă personală de probleme şi curiozităţi tehnice, rămasă de la filmul precedent (asta la nivel regizoral), şi (la nivel dramaturgic) jucîndu-se cu minţile spectatorilor într-un mod care pare intim legat de tipul lui particular de umor.
Delia – Filme-carti.ro
Superficial privind, observam numai filonul dramatic, tragic, al povestii. Insa data fiind maniera de filmare consecvent adoptata de regizor de-a lungul filmului, acel “point of view”, conform caruia eu, spectatorul, ajung sa fac parte din cadru, de fiecare data in ipostaza interlocutorului spre care priveste direct personajul in actiune, lucrurile se complica. Se complica pentru ca pe de o parte – spectatorul este acolo, implicat direct, lui i se adreseaza privirea si replica si trairea, empatizeaza nemijlocit, iar pe de alta parte, tot el, spectatorul, are o valenta libera (este “mana rece”), datorita careia poate detecta si absoarbe umorul si ironia prezente la fiecare pas.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Chiar dacă la un moment dat ţi-ai dori ca situaţiile să fie mai puţin repetitive, Din dragoste cu cele mai bune intenţii reuşeşte se exploreze cu sensibilitate un tărâm al experienţei în care nu ai vrea să pătrunzi niciodată de unul singur.
Andreea Dobre – Film Reporter
Deşi sinopsis-ul poate crea iluzia nu prea atrăgătoare a unei drame de salon de spital, filmul e o analiză subtilă şi comică a modului în care cele mai bune intenţii pavează cu sârg drumul spre iad


Niciun comentariu


    1. Box-Office > In Time nu pierde timpul și ajunge pe primul loc din prima săptămână
    2. Box Office > Mission: Impossible, primul la Box Office, dar un debut dezamăgitor

    Răspunde


    (obligatoriu)