Știri
 

Diplomatie (2014)

Diplomaţie

 

Diplomatie (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
03.07.2015
Gen:
Durata:
88 minute
Site oficial:
Diplomatie (2014)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 7 critici/bloggeri de mai jos.
100%
100


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis Diplomatie (2014)

În noaptea dintre 24 şi 25 august 1944, soarta Parisului se află în mâinile generalului Wermacht Dietrich von Cholitz, Guvernatorul Parisului. La ordinele directe ale lui Hitler, acesta se pregăteşte să arunce capitala Franţei în aer, pentru a întârzia inevitabilul: avansarea trupelor Aliate până pe teritoriul german şi pierderea războiului.

Deşi operaţiunea s-ar solda cu peste un milion de victime şi cu distrugerea unui patrimoniu cultural inestimabil, generalul nazist nu dă niciun semn de ezitare: ordinul va fi executat. Parisul pare pierdut, până când în camera sa de hotel apare neinvitat consulul Suediei, Raoul Nordling. Diplomat de carieră, acesta îşi asumă rolul de a salva o metropolă, dar şi o conştiinţă.0

 
Recenzii Diplomatie (2014)
 
 
Andreea Teodora – MovieNews
Acestea sunt piesa şi filmul. Un exerciţiu dramatic extrem de dificil, întrucât toată lumea cunoaşte deznodământul. Parisul e încă acolo. Suspansul nu poate ţine decât forţa replicilor.
Andrew Pulver – The Guardian
Un film cu mult bun-simț.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Este un triumf pentru Diplomacy, în general, și un punct de referință în filmografia lui Schlöndorff, în mod particular, că reușește să ne implice atât de profund într-o conversație captivantă.
Christine N. Ziemba – Paste Magazine
Arestrup, Dussollier și Schlöndorff ne fac să credem într-o luptă pentru Paris care nu a avut loc niciodată.
Godfrey Cheshire – RogerEbert.Com
Beneficiază foarte mult de aptitudinile șlefuite din teatru ale formidabililor actori francezi Niels Arestrup și André Dussollier, care au creat rolurile chiar pe scenă.
A.O. Scott – New York Times
Valoarea filmului “Diplomacy” este aceea că produce cel puțin tot la fel de multă neliniște precum alinare, făcând privitorul să rămână bântuit de gânduri de coșmar asupra a ceea ce s-ar fi putut întâmpla.
Jordan Mintzer – Hollywood Reporter
Deși știm că von Cholitz și armata germană nu au ars Parisul în întregime, mașinațiunile cu privire la acea decizie nefericită crează o dramă captivantă.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)