Știri
 

Divergent (2014)

Divergent

 

Divergent (2014) trailer
 
Shop
 
 
Detalii
 

Premieră în România:
21.03.2014
Durata:
139 minute
Site oficial:
Divergent (2014)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 13 critici/bloggeri de mai jos.
33%
33


Parerea ta
12 voturi

 
Actori

Sinopsis Divergent (2014)

Într-un Chicago distopic, societatea este împărţită în cinci facţiuni separate, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea cărora se vor alătura pentru tot restul vieţii. Eroina, Beatrice, face o alegere care va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea.0

 
Recenzii Divergent (2014)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Divergent – cartea oferă suficiente ocazii pentru ca, cel puțin din punct de vedere vizual, acest film să exceleze, însă Neil Burger nu știe să profite de ele și să le scoată în evidență, iar, în cele din urmă, rezultatul este un film plictisitor, superficial, cu un singur personaj.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
O incantare pentru un om care testeaza tot ceea ce universurile cu distopii pot oferi. Mai ales cand relatiile dintre protagonisti te ajuta sa intelegi posturile acestora.
Andreea Andrusca – Filme-carti
Depersonalizarea și îngrădirea individului, frica ce reprezintă unul dintre cei mai mari dușmani ai noștri sunt temele poveștii, la care se adaugă o doză de iubire, necesară unui parcurs mai lin în lupta declarată inamicilor libertății.
Gruia – Metropotam
Este pur si simplu groaznic de la inceput pana la sfarsit. Totul este groaznic in Divergent.
Christy Lemire – RogerEbert.Com
Interpretările – în special ale actorilor principali Shailene Woodley și Theo James, precum și a lui Kate Winslet în rol secundar – fac din acest film unul de văzut și deseori captivant.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Deși cel mai atractiv li se vor părea celor care au citit cartea și sunt tineri adulți de-a dreptul sau doar cu spiritul, Divergent are câte ceva și pentru ceilalți dintre noi.
Peter Travers – Rolling Stone
Plictisitor și fără viață.
Manohla Dargis – New York Times
E greu să nu îți dorești ca dna. Woodley să reușească un rol important, după ce a devenit cunoscută în ultima perioadă prim filme indie ca The Descendants sau The Spectacular Now, dar pare incomodată de rolul său aici.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
La fiecare pas, Woodley ne face să ne simțim de parcă am fi în pielea ei.
Sheri Linden – Hollywood Reporter
Deși Shailene Woodley aduce acea asprime și atracție necesare, rezultatul final stângaci este lipsit de viață.
Matt Patches – IGN
Adaptarea romanului Veronicăi Roth Divergent nu oferă nimic care să o diferențieze de celelalte ecranizări ale unor povești distopice din ultimii ani.
Drew McWeeny – HitFix
În mare, Divergent este foarte familiar, dar cu o distribuție foarte devotată materialului.
Tom Shone – The Guardian
Adaptarea lui Neil Berger a romanului bestseller scris de Veronica Roth este prea lungă și fără intrigă.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)