Știri
 

Django Unchained (2012)

Django dezlănţuit

 

Django Unchained (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
18.01.2013
Durata:
165 minute
Rating:
IM-18 Interzis minorilor sub 18 ani
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 19 critici/bloggeri de mai jos.
92%
92


Parerea ta
2 voturi

 
Actori

Sinopsis Django Unchained (2012)

Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violenţă îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi, fraţii Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze. Când misiunea lor se încheie cu succes şi Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz şi continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutaţi criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea şi eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soţia de care fusese despărţit cu mult timp în urmă.1

 
Recenzii Django Unchained (2012)
 
 
Ioana Raluca Popescu – ioananix
I-as reprosa lui Tarantino ca a facut un film prea lung dar constructia povestii presarata cu momente de respiro, cameos si tot tacamul merita cele 165 de minute.
Bogdan Alex – BogdanCinefil
Django Unchained e dezlantuirea lui Tarantino, a talentului, a ingeniozitatii si a maestriei lui de a face mereu filme atat de bune, dar este de asemenea si dezlantuirea iubirii lui QT pentru genul spaghetti western… si nu numai.
Django este ca și restul filmelor sale (ale lui Quentin Tarantino n.r.) un film riscant și complet, riscant pentru eventuala audiență pudibondă, dar niciodată riscant în raport cu propriile concepte ale autorului.
Delia – Filme-cărți
un Tarantino de pastrat in galeria celor mai bune filme, un scenarist/regizor plin de respect pentru istoria tarii, pentru istoria oamenilor ei dusi in “dulcea lume de apoi”, pentru acei “unul la zece mii” in stare sa schimbe istoria, pentru traditia filmului western
Marian Iuga – Film Sinopsis
Din păcate de-a lungul timpului îmbătrânim, ne pierdem inspiraţia sau pur şi simplu nu mai găsim ceva strălucitor în mulţimea de filme idioate care ne înconjoară. Încercăm să ieşim la suprafaţă cu ceva diferit, cu ceva nou numai că de data aceasta nu mai merge.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Omagiu la adresa westernurilor spaghetti ale secolului trecut, Django dezlănţuit este un nou film de gen marca Tarantino şi cu greu vei găsi aspecte dezamăgitoare. E posibil să ţi se pară prea lung, dar scenariul reuşeşte să acopere fiecare „ocol” nejustificat cu o revenire în forţă şi cu siguranţă nu o să bâţâi din picior a plictiseală.
Mihai Kolcsar – Raluk
Django Unchained are toate aceste calitati, personaje bine scrise, dialog de care sa te indragostesti, care pare in acelasi timp incredibil de natural dar si inteligent si ritmic, actori pe masura acestor roluri si o poveste care te tine lipit sufleteste de protagonisti, dar trateaza serios (fara insa a intra in dramatismele unui film istoric) un subiect care chiar nu merge tratat cu usurinta.
Peter Bradshaw – The Guardian
Tarantino revine amețitor în formă, cu un western despre sclavie oribil de amuzant
Dan Jolin – Empire
Un alt film intens, strălucitor și sângeros, marca Tarantino.
Tyler Chase – Paste Magazine
Nu este cel mai bun film al lui Tarantino, însă este cel mai ambițios, iar pentru cineva atât de talentat, înseamnă chiar mult.
A.O. Scott – New York Times
E întortocheat, pus mereu pe glume, amețitor de brutal și cumplit de profan. Dar în același timp este un film important și îndrăzneț despre sclavie și rasism.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
În “Django,” Tarantino este un bărbat dezlănțuit, creând cel mai articulat, intrigant, provocator, plăcut, ilar, antrenant, nimicitor și pur și simplu distractiv film al său.
Peter Travers – Rolling Stone
Tarantino trăiește pentru a sparge barierele. Este Django prea îndrăzneț? Altfel, n-ar mai fi Tarantino.
Jordan Hoffman – Film.com
o incursiune violentă, zăpăcitoare în trecutul nostru întunecat
Drew McWeeny – HIT FIX
Cred că e ok să spun că în momentul de față, Quentin Tarantino pune accentul exact pe motivele pentru care am ajuns să iubesc filmele
Jim Vejvoda – IGN
un film ciudat, sălbatic și violent de sângeros
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
o rescriere antrenantă, cu totul deosebită, a istoriei americane
Eric Kohn – IndieWire
Tarantino profită de oportunitatea de a se juca cu simbolul persecutării negrilor până când ideea își pierde sensul – iar apoi, fidel formei, continuă.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
o orgie josnică de violență și cruzime emfatică.


1 comentariu


 1.  
  Zsolt

  Aproape perfect

  Un singur lucru nu mi-a placut la acest film si acela este faptul ca au introdus o melodie hip-hop in timpul filmului iar pentru un Western nu a sunat bine.In rest acest film a avut de toate de la actori care au interpretat perfect rolurile pana la batai cu pistolul cum este si normal si un scenariu unic si frumos care te tine atent pe toata durata filmului in ciuda faptului ca tine 2 ore si 45 de minute.Actori care mi-au placut enorm in acest film sunt Christoph Waltz si Leonardo DiCaprio iar premiul oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar cred ca il va primi Christoph Waltz.Ofer nota 9 acestui film si il recomand tuturor persoanelor.

  Răspunde


  (obligatoriu)