Știri
 

Domnişoara Christina (2013)

Domnişoara Christina

 

Domnişoara Christina (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
01.11.2013
Durata:
102 minute
Rating:
AP-12
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 6 critici/bloggeri de mai jos.
67%
67


Parerea ta
25 voturi

 
Actori

Sinopsis Domnişoara Christina (2013)

Sosit la conacul familiei Moscu împreună cu iubita lui Sanda, tânărul pictor Egor Paşchievici observă că întrega ei familie o venerează pe Domnişoara Christina, mătuşa ei, ucisă în împrejurări neclare pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907.

Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul Domnişoarei Christina şi începe să o viseze. Curând însă graniţa între vis şi realitate se estompează, iar Domnişoara Christina, îndrăgostită de Egor, este adusă înapoi la viaţă prin ritualuri oculte chiar de către familia ei.

Când realizează însă că viaţa Sandei este în pericol, Egor decide să lupte cu strigoiul.0

 
Recenzii Domnişoara Christina (2013)
 
 
Cristina Solomon – Părerea Blog de Cinema
Sunt personaje nevrotice, lipsite de voință, supuse unor atracții dincolo de rațional, cu gesturi delirante și seducătoare. Iar poveștile de dragoste te aruncă între teamă și curiozitate
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Domnişoara Christina are multe cârlige cu care poate atrage publicul, dar este departe de a fi perfect. Actorii pronunţă uneori replicile de parcă le-ar sculpta în piatră, iar unele reacţii sunt neconvingătoare. Totodată, se vede că Maftei ar fi avut nevoie de un buget mai generos pentru a aduce pe ecran visele bântuite ale lui Egor
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
“Domnisoara Christina” ingroasa decent linia filmelor romanesti de calitate lansate anul acesta.
Jules – Filme-carti
În plin boom al filmelor cu vampiri, vârcolaci şi creaturi supranaturale, Domnişoara Christina s-ar înscrie ca o capodoperă a genului, cu o viziune mult superioară unei întregi armate de filme pentru publicul pre-adolescent.
Lucian Maier – Film Sense
Domnişoara Christina suferă din cauza lipsei unei viziuni unitare, din cauza lipsei unei direcţii precise care să fi fost imprimată filmului de către autor, Alexandru Maftei, co-scenarist şi regizor al proiectului.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Un lucru e clar de la bun început. Alexandru Maftei face istorie. El realizează acum un reuşit film fantastic cu accente horror, cu efecte şi montaj de sunete care dau suspans şi te ţin în tensiune de la început până la final, aşa cum nu s-a mai făcut în cinema-ul românesc.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)