Știri
 

Dr. Seuss’ The Lorax (2012)

Lorax. Protectorul pădurii

 

Dr. Seuss’ The Lorax (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
30.03.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 13 critici/bloggeri de mai jos.
55%
55


Parerea ta
6 voturi

 
Actori

Sinopsis Dr. Seuss’ The Lorax (2012)

Totul începe când Ted, un băiat de 12 ani, crede că s-a îndrăgostit de vecina sa cu părul ca focul. Audrey e amuzată de pretextele lui de a veni mereu în vizită. Şi, când ea visează să stea o dată sub coroana unui copac adevărat, Ted ştie că aceasta va fi misiunea lui. Pleacă aşadar în căutarea pădurii. Aventura îl poartă prin ţinuturi magice, unde îl va cunoaşte pe înţeleptul Lorax. Cei doi vor lupta pentru a proteja lumea frumoasă, dar atât de fragilă în care trăieşte portocalosul şi mustăciosul nou prieten.1

 
Recenzii Dr. Seuss’ The Lorax (2012)
 
 
Cris Martin – Raluk
Probabil ca pe spectatorii trecuti de varsta inceputului de adolescenta nu-i va mai impresiona prea mult nici mesajul ecologist, nici 3D-ul sau prea multele secvente de musical-uri, nici glumitele destul de puerile (chiar daca spuse de Betty White sau Danny DeVito). Cu toate acestea, Dr. Seuss’ The Lorax e o animatie care va placea mult copiilor
Gruia – Metropotam
In primul rand: Lorax. Protectorul padurii este un film educativ, atat pentru copii, cat si pentru parintii care ii vor insoti la cinema. Iar aceasta este partea buna a filmului. In al doilea rand (si partea slaba a filmului): este foarte plictisitor, cel putin pentru cei trecuti de varsta la care sa consume desene animate educative si sa se lase vrajiti de personaje colorate excesiv. Filmul este promovat ca fiind facut de cei care au semnat si animatia din Despicable Me, dar, din punct de vedere al fun-ului, n-are nicio legatura cu acesta.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Per ansamblu, păţania animalelor din pădure va emoţiona copiii, care îl vor lua ca exemplu pe Ted în încercarea lui de a sădi sămânţa unui copac adevărat. Numerele muzicale îi vor înveseli pe cei mici şi pe cei mari deopotrivă.
Alex – FilmeTari
„The Lorax” aduce aminte de epoca de aur a filmelor animate, majoritatea fiind produse de Disney, în care erau oferite lecții de viață și prezentate valori universal acceptate, într-un mod simplu și ușor de înțeles pentru copii, dar în același timp distractiv pentru adulți.
Annlee Ellingson – Paste Magazine
E ceva supărător la acest film, în parte pentru că Lorax e lăsat deoparte, în parte pentru că are un mesaj ecologic care, în cele din urmă, ia fața tuturor personajelor.
Drew McWeeny – HIT FIX
cel mai probabil, publicului tânăr îi va plăcea
Matt Fowler – IGN
În mare parte, este plictisitor. Arată impresionant de bine și paleta coloristică iese în evidență cu siguranță, dar nu e amuzant.
Bill Gibron – Film Critic
The Lorax seamănă mult cu publicul lui țintă. Nu stă niciodată locului, aleargă de colo-colo în încercarea de a-și găsi un stil care să i se potrivească și se cațără pe pereți numai pentru a-ți atrage atenția.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Filmul este ca un WALL-E mai puțin original, dar tot este vibrant și înduioșător.
Michael Rechtshaffen – Hollywood Reporter
Plin cu voci splendide și imagini superbe în 3D, Dr. Seuss’ The Lorax este distractiv în timp ce reușește și să-și prezinte mesajul pro-mediu.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Chiar dacă reușește să transmită mesajul său pentru salvarea mediului înconjurător, nu păstrează același spirit cu al originalului.
Peter Travers – Rolling Stone
Această versiune 3D, animată, a filmului Lorax a devalorizat tot ceea ce era bun în cartea doctorului și a schimbat subtilitatea lui Seuss cu isteria de la Hollywood.
A.O. Scott – New York Times
Acest film este un gunoi total nefolositor.


1 comentariu


  1.  

    Imaginile si vocile-superbe, actiunea – un pic rasuflata, nivelul de fun se apropie de zero….

    Răspunde


    (obligatoriu)