Știri
 

Drive (2011)

 

Drive (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
16.09.2011
Site oficial:
Drive (2011)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 20 critici/bloggeri de mai jos.
88%
88


Parerea ta
6 voturi

 
Actori

Sinopsis Drive (2011)

Drive/Cursa este un film bazat pe romanul omonim scris de James Sallis și îl are în centru pe Ryan Gosling în rolul unui cascador nu foarte cunoscut, care activează și în calitate de șofer în timpul jafurilor.
Aparent singuratic, pilotul se îndrăgostește de vecina lui Irene (Carey Mulligan), o mamă vulnerabilă, târâtă într-o lume a infractorilor odată cu întoarcerea soțului ei din închisoare, Standard (Oscar Isaac). Când un jaf nu decurge conform planului, Pilotul ajunge să fugă, însă devine responsabil pentru Irene și copilul ei.
 
Recenzii Drive (2011)
 
 
Andreea Drogeanu – FilmReporter
Nu am să uit cele două umbre proiectate pe caldarâm care se duelează cu cuţite, sau cadrul depărtat cu Ryan Gosling când stă pe vine şi-l linişteşte pe puştiul care şi-a văzut tatăl acoperit de sânge. Mulţi regizori ar fi profitat de ocazie pentru a introduce un prim-plan şi câteva replici sfâşietor de emoţionante. Refn preferă misterul şi subtilitatea.
Iulia Blaga – HotNews
“Drive” e un tacut film de actiune care uneori seamana cu o supa atat de incinsa incat prinde pojghita si pare rece. Atmosfera e calma, dar simti ca pe masura ce actiunea se aglomereaza, ceva in interiorul lui Driver se strange ca un ghem de sarma incandescenta.
Simona – FilmeTari
Are o doză echilibrată de mister şi dramă, o poveste de dragoste (nu una siropoasă) şi chiar puţin umor.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Mai mult, simultan cu acţiunea, avem parte de o poveste frumoasă de dragoste, cum nu am mai văzut demult la cinema, cu multe tăceri, iubire ce creşte mai mult din priviri, zâmbete, încolţirea încrederii în celălat, dar totul pe un fond atât de reţinut şi melancolic. Un film american în care întrevedem un autor. Nicolas Winding Refn a fost, de altfel, premiat la Cannes pentru regia acestui film.
Peter Travers – Rolling Stone
La naiba, este bun.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
De fapt, întregul film pare mult mai real decât majoritatea filmelor de acțiune-suspan-curse de care ne-am cam săturat. Iată un film cu respect pentru scenariu, interpretare și vizual. Are respect pentru publicul cunoscător.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Cu bun gust, un film modern noir, cu urmăriri de maşini şi acţiune plină de sânge, care ar trebui să funcţioneze aducând lumea la cinematograf.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Cei care sunt mult mai fascinați de Drive decât sunt eu ar putea afirma că opacitatea personajului nu contează într-un film care este doar despre atitudine exprimată prin stil și mai puțin despre logica poveștii exprimată printr-o atracție credibilă.
Anna Smith – Empire
Este cea mai fără scrupule, rău famată, plină de stil, ultra-violentă distracție pe care o vei trăi anul acesta la cinema.
Drew McWeeny – HIT FIX
Acesta este un film pe care, cu siguranţă, îl voi revedea de multe ori, un film care este, simplu, o plăcere de vizionat.
A.O. Scott – New York Times
În mâinile marilor realizatori de film (cum ar fi Eastwood sau Godard, să dau exemple relevante), genul poate fi o punte de legătură între structurile narative familiare şi perspectivele noi cu privire la modul în care oamenii interacţionează si se comportă. Acestea sunt exact elementele de care “Drive” duce lipsă, în pofida unor performanţe surprinzător de nuanţate.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Drive este un neo-noir al Los Angeles-ului, realizat cu mult stil vizual. Este un film în care se regăseşte atât mitologia tradiţională a genului noir, cât şi violenţa ultra-modernă, o combinaţie care, însă, nu este ideală.
Stephen Lambrechts – IGN
Un lucru e cert: combinaţia de emoţii date de trick-urile automobilistice, o coloană sonoră excelentă cu synth-pop, interpretări deosebite şi juxtapunerea frumuseţii cu violenţă şocantă, asigură faptul că Drive va deveni imediat un clasic-cult.
Caitlin Colford – Paste Magazine
Drive reprezintă unul dintre cele mai bune filme lansate în acest an până acum. Vei părăsi cinematograful fericit? Trist? Consternat? Inspirat? Da. Toate de mai înainte.
Bill Gibron – Film Critic
Realizat de regizorul danez Nicholas Winding Refn (responsabil pentru interesantele filme Bronson şi Valhalla Rising), Drive este brutal, şocant, provocând emoţii neaşteptate.
Laremy Legel – Film.Com
Plin de tensiune, bine interpretat, bine conceput şi bine realizat, Drive este un exemplu bun pentru ceea ce se întâmplă atunci când îndemânarea excepţională se întâlneşte cu oportunitatea.
Peter Bradshaw – The Guardian
Drive este un film cu putere, dar, totuși, fără o direcție anume.
Am văzut Drive, cel mai recent film al regizorului danez Nicolas Winding Refn, de două ori până acum, și de ambele ori mi-a plăcut la fel de mult, din motive diferite.
Eric Kohn – Indiewire
Nu e cel mai bun film de acțiune făcut vreodată, dar anumite scene, luate separat, te duc cu gândul la cum ar trebui să arate un astfel de film: Furios și iute, evident, dar păstrând controlul.
Jonathan Romney – The Independent
Chiar dacă nu e un film extraordinar, Drive este o idee excelentă pentru un film.


23 Comentarii


 1.  
  marius

  Dupa cum e prezentat suna bine, trailerul arata bine, deci tre sa fie bun
 2.  
  mimi

  sigur o sa fie senzational
 3.  
  saramon

  Mda… Se anunță a fi un fel de Fast Five.
 4.  
  Flori

  in 4 zile putem sa il vedem la cinema
 5.  
  obilica

  fara clisee si fara prostii pe care le vezi in orice film, ah abia astept sa il vad
 6.  
  Comanitza

  Asa am auzit si eu ca ar fi, dar corect, trebuie sa il vedem mai intai pentru a da o parere clara. Ce e drept cei care l au vazut zic ca merita
 7.  

  De abia astept sa il vad, nu cred ca v-a dezamagii
 8.  
  Papi

  nici eu nu cred, sunt 100% sigura ca o sa placa la public, implicit mie:D
 9.  
  Andra Marin

  nu am vazut ceva asemanator pana acum;)
 10.  

  speram sa fie un film bun
 11.  
  Cosmina

  L-am vazut si pot sa zic DA. trebuie si merita vazut
 12.  
  Elf

  Foarte tare, Ryan Gosling chiar e priceput
 13.  
  Florin M

  La voi am citit si eu despre film, l-am vazut si pot sa zic ca e foarte tare
  •  
   saramon

   Păi… ce să zic, continuă să revii pe site, pentru că în fiecare săptămână publicăm recenzii la filmele care au premiera în România :)
 14.  
  happyface

  Chiar e foarte bine realizat
 15.  
  malutza

  e de vazut, clar
 16.  
  jojo

  Aplauzele mele pentru un film atat de bun
 17.  
  bradi

  E special ce e drept
 18.  
  Ted

  un film cu totul si cu totul special
 19.  
  Robert

  cel mai tare film ever
 20.  

  e fain, dar nu chiar atat de fain. i-as da 8 stele din 10!
  merita vazut oricum

  Răspunde


  (obligatoriu)