Știri
 

En kongelig affære / A Royal Affair (2012)

 

En kongelig affære / A Royal Affair (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
28.09.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 7 critici/bloggeri de mai jos.
90%
90


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis En kongelig affære / A Royal Affair (2012)

La curtea daneză sunt tot felul de fire invizibile care fac şi desfac grupuri, conspiraţii pentru putere. Totul începe cu tânăra Caroline Mathilde, noua Regină, care trebuie să-l convingă de senzualitatea sa pe Regele Christian al VII-lea. Dar monarhul e un afemeiat şi beţiv nototriu, prea puţin interesat de timida sa jumătate.

Dar totul se schimbă, după ce în peisaj apare doctorul Struensee, cel care trebuie să aibă grijă de sănătatea Regelui şi ajunge să îi fie prieten şi confesor. Şi, în ciuda uzanţelor, mult prea apropiat de Regină. Iar ideile sale vor transforma pentru totdeauana Danemarca.1

 
Recenzii En kongelig affære / A Royal Affair (2012)
 
 
Robert Iancu – Cinefan
Performantele actorilor sunt si ele demne de luat in seama si aici am sa fac referire la fiecare dintre cei trei actori aflati in rolurile principale.
Oana – metropotam
Desi filmul este cam lung (cuprinde totusi 7 ani de istorie in 130 de minute), noi nu ne-am plictisit, ba chiar ne-am bucurat de firul narativ si de micile surprize oferite pe parcurs.
Henry Barnes – The Guardian
Povestea unui doctor, care efectiv a condus Danemarca în 1770 după ce a smuls puterea din mâinile pacientului său King Christian VII, a fost romantizată – însă tot îi lipsește pasiunea.
Anna Smith – Empire
O dramă istorică ce-i va satisface, în mod egal, pe fanii filmelor de epocă și pe admiratorii lui Mikkelsen.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Arcel a reușit să păstreze un echilibru perfect între versiunea realistă și cea romantică a unei extraordinare povești istorice
Anthony Quinn – The Independent
Nikolaj Arcel este foarte atent la detalii și la decor și reușește să redea pe ecran o interpretare superbă din partea lui Mikkel Boe Følsgaard, în rolul unui rege pe jumătate copil, pe jumătate nebun.
David Rooney – Hollywood Reporter
Fanii dramelor în costume de epocă și entuziaștii istoriei europene vor devor această producție daneză bine realizată.


1 comentariu


  1.  

    de mult n-am mai vazut un film nou “vechi”, pare interesanta poveste, merge urmarit intr-un weekend

    Răspunde


    (obligatoriu)