Știri
 

Epizoda u zivotu beraca zeljeza (2013)

Un episod din viața unui culegător de fier vechi

 

Epizoda u zivotu beraca zeljeza (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
09.08.2013
Gen:
Durata:
75 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 6 critici/bloggeri de mai jos.
81%
81


Parerea ta
54 voturi

 
Actori

Sinopsis Epizoda u zivotu beraca zeljeza (2013)

O familie de rromi trăieşte departe de centrele urbane din Bosnia-Herţegovina.
Tatăl – Nazif adună metalul din maşinile scoase din uz şi îl vinde la fier vechi.
Mama – Senada face curat în casă, găteşte, coace şi are grijă de cele două fetiţe. Într-o zi ea simte o durere ascuţită în abdomen care o forțează să meargă la spital unde i se spune că s-a întâmplat ceva cu fătul din pântece, riscă să facă septicemie şi trebuie operată cât mai repede. Dar, Senada nu are asigurare medicală.0

 
Recenzii Epizoda u zivotu beraca zeljeza (2013)
 
 
Adrian Ţion – Liternet
Prin formula ciné-verité-ului, folosind un stil robust, brut, la limita documentarului, regizorul reuşeşte să atingă aspecte stringente ale lumii de azi, cum ar fi marginalizarea, discriminarea, demnitatea celor năpăstuiţi, solidarizarea celor din interiorul grupului în faţa greutăţilor.
Manuela Zipisi – oraşul meu
Filmul a primit Ursul de Argint la Berlin. Dar cat poate un urs, fie el si de argint, sa schimbe o realitate? Dorinta regizorului este mai simpla de atat dar mult mai dificila.
Tanovic vrea doar sa ne intrebam: Ce fel de oameni am devenit?
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
o încercare ambiţioasă şi parţial reuşită de anulare a graniţelor dintre documentar şi ficţiune. Îndrăzneală suficientă pentru a-l face recomandabil, însă nu şi memorabil.
Cristina Zaharia – Port.ro
O lecţie de viaţă ca să vezi întâi omul, de smerenie (foarte impresionante discuţiile lor, din care nu lipseşte niciodată Dumnezeu cu voia Lui). Un sacrificiu mic, cu sufletul la gură pentru un lucru foarte mare, viaţa. Care la Tanovic nu e un miracol precum la Kusturica, doar curge cu curaj mai departe. Mai înşelător decât la filmul românesc.
Eric Kohn – Indiewire
An Episode in the Life of an Iron Picker, al lui Danis Tanovic, are multe de spus, dar, pe măsură ce evenimentele tragice se petrec, devine tot mai rece.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
combină forța emoțională cu gravitatea estetică.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)