Caravana Metropolis 2019

Caravana-Metropolis
Caravana-Metropolis
  • Acest eveniment a trecut.

25 iunie 2019 - 4 august 2019

Caravana Metropolis se întoarce și anul acesta, cu cel de-al optulea sezon. Primele orașe confirmate sunt Sibiu (25 – 30 iunie, Piața Mică), București (2 – 7 iulie, Insula Artelor din Parcul Titan), Arad (9 – 14 iulie, Parcul Mihai Eminescu) și Brașov (30 iulie – 4 august, Piața Sfatului).
În fiecare dintre aceste orașe vor rula câte șase filme în șase zile, de la ora 21:30. Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Caravana Metropolis este organizată anul acesta în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și este cel mai mare cinematograf itinerant din România, membru al rețelei Europa Cinemas.

Filmele franceze care pot fi urmărite în selecția oficială sunt:

De asemenea, înaintea tuturor lungmetrajelor va rula câte un scurtmetraj francez.

Printre celelalte lungmetraje din selecția Caravanei, se numără:

  • RĂZBOIUL RECE (R. Pawel Pawlikowski), câștigător al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar și 4 premii BAFTA,
  • TRANZIT (R. Christian Petzold), în competiție la Berlinale în 2018 și câștigător a numeroase premii,
  • TOATĂ LUMEA ȘTIE (R. Asghar Farhadi), cu Javier Bardem și Penelope Cruz în rolurile principale, aflat în competiție la Cannes 2018 și
  • CAISĂ (R. Alexandru Mavrodineanu), documentar premiat la Gopo.

În selecția de la Sibiu, anul acesta Regiune Gastronomică Europeană, programul include trei proiecții speciale ale unor filme mai vechi:

  • VOLVER (R. Pedro Almodovar),
  • SOUL KITCHEN (R. Fatih Akin) și
  • WILLY WONKA ȘI FABRICA DE CIOCOLATĂ (R. Mel Stuart)

La Sibiu, pe lângă proiecțiile de filme, va mai avea loc un eveniment dedicat copiilor și părinților, într-un spațiu alternativ. Este vorba despre o sesiune de Cine-dance link experience, însoțită de două ateliere. În cadrul evenimentului găzduit de fondatoarele asociației franceze L’infraviolet, Celine Ravenel și Milena Gilabert, vor fi proiectate câteva scurtmetraje pentru familie, urmate de realizarea unor coregrafii poetice și colorate, pe tema prieteniei și apropierii umane.

Programul complet al Caravanei Metropolis și informații despre filme puteți găsi pe site-ul oficial al evenimentului cinemainaerliber.ro sau pe pagina de Facebook.

Detalii

Începere:
25 iunie 2019
Se termină:
4 august 2019
Sit web:
http://cinemainaerliber.ro