Cinepolitica 2019

cinepolitica-2019
cinepolitica-2019

18 aprilie - 22 aprilie

Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală și de Est dedicat filmului politic, revine între 18 și 22 aprilie, în București, la Cinema Elvire Popesco.

După un 2018 agitat politic pe plan mondial, dar și în România, cea de-a opta ediție a festivalului Cinepolitica vine cu cele mai noi și puternice filme cu tematică predominant politică, lungmetraje, filme de ficțiune sau documentare, reunite sub sloganul Not so politically correct.

Am ajuns la cea de a opta ediție a Cinepolitica păstrând nealterată aceeași dorință: să prezentăm filme din spații culturale și momente istorice cât mai variate dar care tratează probleme fundamentale, relevante pentru fiecare dintre noi. Încercăm în permanență să aducem în față publicului producții care pot avea un real impact, fără a face compromisuri. Dacă vorbim despre filmele de ficțiune, valoare artistică rămâne primordială, iar pentru documentare punem mereu în balanță și conținutul informativ, care trebuie să fie cât mai tranșant și proaspăt. Suntem în continuare la fel de convinși că, la final, doar spectatorul, prin propriul său sistem de analiză, va decide poziția și părerea să, în modul cel mai democtratic cu putință,
spune Marius Copel, selecționerul festivalului.

Ediția cu numărul 8 a festivalului Cinepolitica se va deschide cu cel mai nou film semnat de Yury Bykov, The Factory.

Filmul spune povestea unui oligarh local influent, Kalugin (Andrey Smolyakov), care decide să închidă fabrica pe care o deține. Motiv pentru care un grup de muncitori neplătiți, îl răpesc pentru a-și recupera salariile.

Detalii

Începere:
18 aprilie
Se termină:
22 aprilie
Eveniment Tags:
Sit web:
https://www.cinepolitica.ro/

Loc de întâlnire

Cinema Elvira Popescu
Bulevardul Dacia
București,România
+ Harta Google