Festivalul de Film Evreiesc 2018

Logo-Bucharest-Jewish-Film-Festival
Logo-Bucharest-Jewish-Film-Festival
  • Acest eveniment a trecut.

13 decembrie 2018 - 16 decembrie 2018

Aflat la cea de a 8-a ediție, Festivalul de Film Evreiesc revine la București pe 13 decembrie, cu o selecție de opere cinematografice semnate de regizori evrei de renume.

În perioada 13-16 decembrie, cinefilii bucureșteni vor avea ocazia să descopere o serie de opere cinematografice realizate de regizori evrei sau cu participarea unor mari actori evrei, opere ce doresc să aducă în fața publicului românesc crâmpeie ale spiritului și culturii evreiești din România și din lume.

Prima seară – 13 decembrie

Festivalul își va deschide porțile pe 13 decembrie, în Studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului Țăranului Român, cu inaugurarea expoziției Fusion Israel 70 a pictorului Daniel Zlota.
Vernisajul va fi urmat de spectacolul Formației de Dansuri Israeliene HORA și de un recital al formației Bucharest Klezmer Band.

Prima seară a festivalului se va încheia cu proiecția filmului Ben Gurion Epilogue (2016, Israel; 61’), în prezența regizorului Yariv Mozer.

A doua seară – 14 decembrie

În seara de 14 decembrie spectatorii sunt așteptați la Cinemateca UNION, unde se vor putea bucura de proiecțiile:

  • A Dispatch from Reuters (1940, SUA; 90’), având în rol principal actorul de origine română Edward G. Robinson, la aniversarea a 125 de ani de la nașterea acestuia.
  • The Museum (2017, Israel; 74’), în regia lui Ran Tal, regizor independent laureat al Premiului Ophir, în cadrul Jerusalem Film Festival Volgin Award, ale cărui documentare redau cu mare acuratețe realitatea israeliană printr-o perspectivă social-istorică. În data de 14 decembrie, regizorul Ran Tal va fi prezent la proiecția filmului din cadrul Festivalului de Film Evreiesc din București.
  • Laces (2018, Israel; 98’), în regia lui Jacob Goldwasser. România este prima țară în care filmul va fi prezentat în afara Israelului.

A treia seară – 15 decembrie

Festivalul de Film Evreiesc continuă pe 15 decembrie la Cinemateca UNION, cu prezentarea filmelor A Language Fading, A Fading Cuisine (2017, Turcia; 60’) și Back to Berlin (2018, Marea Britanie; 79’).

La finalul peliculei Back to Berlin, publicul va avea ocazia de a-l cunoaște pe Maximilian Marco Katz, unul dintre protagoniștii filmului, într-o sesiune inedită de Q&A.

Ultima seară – 16 decembrie

Festivalul de Film Evreiesc București se încheie pe 16 decembrie la Cinemateca EFORIE.
Seara de gală, prezentată cu sprijinul Ambasadei Canadei, se deschide cu spectacolul ansamblului de dansuri israeliene HORA, urmată de proiecția filmului CHEWDAISM: A Taste of Jewish Montreal (2018, Canada; 61’); regizat de Jamie Elman și Eli Batalion.

Detalii

Începere:
13 decembrie 2018
Se termină:
16 decembrie 2018
Eveniment Tags:
Sit web:
https://www.bjff.ro/

Loc de întâlnire

București
București,România+ Harta Google