Festivalul Filmului European 2018

festivalul-filmului-european-2018
festivalul-filmului-european-2018
  • Acest eveniment a trecut.

7 mai - 3 iunie

Între 7 mai și 3 iunie, Festivalul Filmului European se desfășoară la București, Galați, Râmnicu Vâlcea, Tîrgu Mureș, Timișoara, Alba Iulia, Iași și Sibiu.

În Anul Centenarului Marii Uniri, Festivalul propune o panoramare subiectivă a peste 100 de ani de cinematografie europeană, într-un moment de confluență cu Anul European al Patrimoniului Cultural. Oferind o perspectivă proaspătă asupra prezentului și punând în valoare așa cum se cuvine trecutul, selecția acestei ediții anticipează un viitor pe măsură.
– a spus Liliana Țuroiu, Președintele Institutului Cultural Român.

Pe lângă secțiunile speciale consacrate, ARTE, Premiul LUX, Focus Moldova, 22.FFE are și secțiuni speciale noi: FFE Clasic (filme restaurate), Front comun, Pulsul Europei și AGORA: Femei în societate.

Festivalul va debuta la București, pe 7 mai, cu o comedie dramatică, Au revoir là-haut / La revedere acolo sus (Franța, 2017, în regia lui Albert Dupontel), un film care, în acord cu anul Centenarului, aduce pe marele ecran o poveste de acum 100 de ani.

În Capitală, proiecțiile vor avea loc Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Institutul Balassi, Centrul Ceh, Institutul Cervantes, Muzeul Național al Literaturii Române și la Spațiul Public European. O parte dintre proiecții vor fi însoțite de întâlniri cu cineaști și actori, concerte, dezbateri și alte evenimente speciale.

Accesul la proiecțiile programate în sălile centrelor și institutelor culturale ale statelor membre partenere este gratuit. Biletele pentru filmele proiectate la cinematografe pot fi achiziționate de la casele de bilete ale acestora.

Programul complet al proiecțiilor din cele opt orașe este disponibil pe site-ul oficial al Festivalului Filmului European.

Detalii

Începere:
7 mai
Se termină:
3 iunie
Eveniment Tags:
Sit web:
http://ffe.ro