Les Films de Cannes à Bucarest 2017

les-films-de-cannes-a-bucarest-2017
les-films-de-cannes-a-bucarest-2017
  • Acest eveniment a trecut.

13 octombrie 2017 - 22 octombrie 2017

Les Films de Cannes à Bucarest revine anul acesta cu cea de-a 8-a ediție, care va avea loc între 13 și 22 octombrie, în patru locații din București – Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român și Cinemateca Eforie și în șapte orașe din țară.

Comedia nonconformistă a lui Ruben Östlund, The Square, o capodoperă care a luat pe sus Croazeta anul acesta la Cannes obținând Palme d’Or-ul va fi proiectată în deschiderea festivalului, în premieră absolută în România, în București dar și în toate orașele care vor găzdui ediții regionale.

În țară, Les films de Cannes va fi organizat între 13 și 19 octombrie la Brașov (la Cinema One), între 13 și 15 octombrie la Cluj (cinema Victoria), între 20 – 22 octombrie la Timișoara (Filarmonica Banatul), Arad (Cinema ARTA) și Iași (Ateneul din Iași) și 10 – 12 noiembrie la Suceava (Cinema Modern).

O ediție specială a Les Films de Cannes va avea loc în parteneriat cu festivalul ASTRA Sibiu. Între 16 și 22 octombrie, cele două festivaluri urmează să proiecteze o selecție comună de documentare din cele proiectate anul acesta în premieră la Cannes, concomitent în Sibiu și Bucuresti, sub titulatura de Les Films de Cannes @ Astra Film Sibiu.

Programul festivalului va fi făcut public la începutul lunii octombrie pe www.filmedefestival.ro, iar biletele vor fi în curând disponibile pe site-ul Eventbook.ro.

Detalii

Începere:
13 octombrie 2017
Se termină:
22 octombrie 2017
Eveniment Tags:
, , , , , , ,
Sit web:
http://filmedefestival.ro/

Loc de întâlnire

București
București,România+ Harta Google