Opera Prime – cineaști spanioli la debut

opera-prime
opera-prime
  • Acest eveniment a trecut.

20 noiembrie 2017 - 11 decembrie 2017

Programul „Opera prime“, subintitulat în 2017 „Istorii şi Cântece“, are ca scop promovarea operelor acelor cineaşti spanioli aflaţi în primele etape ale carierei lor artistice sau care colaborează artistic cu regizori sau regizoare aflate la debut.

Program Opera Prime

20 noiembrie 2017, ora 19.00

La muerte en La Alcarria / Moartea în La Alcarria
regia: Fernando Pomares,
muzica: Los Hermanos Cubero (Enrique Ruiz Cubero, Roberto Ruiz Cubero),
2015. 83 min;
gen: ficţiune, musical, western
Doi fraţi muzicanţi călătoresc împreună spre ţinuturile natale din Alcarria. În timpul acestei călătorii îşi cîntă propriile origini, rădăcinile spre care se îndreaptă, dar care nu mai există. Moartea în La Alcarria este un poem nostalgic despre arta duetului Los Hermanos Cubero şi lumea pe are o refac propriile lor cântece. Un film apreciat, muzical şi western deopotrivă, plin de emoţie şi de muzică autentică, intensă şi personală. A primit Premiul pentru cel mai bun documentar naţional (2015).

27 noiembrie 2017, ora 19.00

La pols / Cenuşa
regia: Llàtzer Garcia Spania,
muzica: Ramón Rodríguez Quintana (The New Raemon),
2016, 85 min.
Gen: dramă
După moartea tatălui său, Jacob începe să uite tot, iar relaţia cu sora sa Ruth, sau cu prietena lui, Alba, se va schimba cu totul, la fel felul său d ea se raporta la cei din jur, iar asta îl duce mult dincolo de convenţiile sociale. Filmul a primit Premiul Juriului şi Premiul Publicului la Festivalui „Nuovo Cinema Europa“ de la Genova în octombrie 2017.

4 decembrie 2017, ora 19.00

La puerta abierta / Uşa deschisă
regia: Marina Seresevsky,
muzica: Mariano Marín,
2016, 84 min.
Gen: ficţiune, comedie dramatică
Rosa este prostituată, la fel ca mama ei, Antonia, care se crede Sara Montiel şi îi transformă viaţa Rosei într-un adevărat infern. Rosa nu ştie să fie fericită, nu poate găsi vreun motiv pentru asta, însă apariţia unui nou membru al familiei ei neobişţnuite îi dă o unică şi neaşteptată ocazie să înţeleagă mai mult despre viaţă. Este filmul spaniol care a primit cele mai multe premii în ultimul an: Premiul pentru cel mai bun Film şi Premiul Criticii, Premiul pentru cel mai bun actor (lui Asier Etxeandía) la Festivalul Internaţional de la Aswan (Egipt). A primit şi Premiul Publicului la Festivalul Transilvania şi diverse alte premii la festivaluri de film de la Alicante, Sofia, Amsterdam sau Shanghai.

11 decembrie 2017, ora 19.00

María (y los demás) / Maria (şi ceilalţi)
regia: Nely Reguera,
muzica: Nico Casal,
2016. 92 min.
Gen: ficţiune, comedie dramatică
După moartea mamei sale, Maria, o tânără responsabilă şi echilibrată, a avut mereu grijă de tatăl şi de fraţii ei. Maria îşi găseste în familie raţiunea de a trăi, e principala preocupare, iar când tatăl ei anunţă că se va căsători cu Cachita, o soră medicală simpatică, lumea Mariei se prăbuşeşte. A venit momentul să-şi trăiască propria viaţă. O comedie dramatică actuală foarte bine primită de presa culturală din Spania, nominalizată la Premiile Goya, Premiile Feroz şi Premiile Fénix.

Detalii

Începere:
20 noiembrie 2017
Se termină:
11 decembrie 2017
Eveniment Tags:
Sit web:
https://www.facebook.com/pg/InstitutoCervantesBucarest

Loc de întâlnire

Institutul Cervantes din Bucureşti
Bd. Regina Elisabeta, 38
București,România — BucureștiRomânia
+ Harta Google