RETROcedările One World Romania

retrocedarile-one-world-romania-2018
retrocedarile-one-world-romania-2018
  • Acest eveniment a trecut.

18 iunie - 26 iunie

Până la următoarea ediție, care va avea loc în perioada 15-24 martie 2019, organizatorii One World Romania s-au gândit să reia o parte dintre filmele de la ediția de anul acesta a festivalului.

RETROcedările One World Romania – programul lunii iunie

Luni 18 iunie ora 20.00
Procesul: Rusia vs. Oleg Sențov
regie Askold Kurov | Estonia, Polonia, Cehia 2017 | 70 de minute | subtitrări: română și engleză

Marți 19 iunie ora 20.00
Judecătoarea de instrucție
regie Yves Hinant, Jean Libon | Franța, Belgia 2018 | 100 de minute | subtitrări: română și engleză

Poate un documentar să fie un delicios și scandalos film polițist? Poate. Judecătoarea de instrucție Anne Gruwez grădinărește împreună cu șobolanul ei alb, conduce prin Bruxelles un Citroën vechi către birou, unde anchetează când un caz oribil de omucidere, când o dominatoare, când un caz neelucidat pe care îl redeschide cu ajutorul unui cuplu de polițiști cinici parcă descinși din serialele de televiziune. Regizorii Jean Libon și Yves Hinant abordează acest subiect delicat fără solemnitate, dar și fără voaiorism excesiv. În spatele umorului personajelor și a valorii de șoc a multor povești se ascunde însă o meditație asupra nevoii de umanitate și inteligență emoțională în justiție.

Marți 26 iunie ora 20.00
Din adâncuri
regie Pietro Pasquetti, Silvia Jop | Italia 2016 | 79 de minute | subtitrări: română și engleză

Messina e un oraș construit pe ruinele dezastrului. Port de intrare pentru ciuma neagră în Europa, aproape ras de pe fața pământului de multiple cutremure, devastat de bombardamentele aliate, micul oraș sicilian a continuat să-și regăsească energia și sevele undeva în adâncime, ca ciudatul fenomen al strâmtorii care o scaldă: curenți îmboldiți de rotația pământului aduc la suprafață ape de adâncime care poartă cu ele organisme ciudate, rareori văzute pe malurile Mediteranei. Tot aici, partidele tradiționale s-au scufundat în dezastru, iar pe ruinele lor politice au apărut nemaivăzute noi energii: un primar budist înconjurat de o mișcare ecologistă, artiști și activiști cu gânduri utopice. O comedie melancolică impresionistă filmată cu grație estetică și multă chibzuință etică.

Detalii

Începere:
18 iunie
Se termină:
26 iunie
Eveniment Tags:
Sit web:
http://oneworld.ro

Loc de întâlnire

ARCUB
Str. Lipscani nr. 84 – 90
București,România
+ Harta Google