Săptămâna Filmului Maghiar 2018

saptamana-filmului-maghiar-2018
saptamana-filmului-maghiar-2018
  • Acest eveniment a trecut.

11 noiembrie 2018 - 18 noiembrie 2018

Săptămâna Filmului Maghiar are loc și anul acesta în perioada 11-18 noiembrie, la București. Evenimentul prezintă cele mai noi pelicule realizate de cineaști maghiari.

În cadrul Săptămânii Filmului Maghiar se vor proiecta 7 lungmetraje, 6 documentare și 4 selecții de scurt-metraje. De asemenea, programul conține și două proiecții pentru copii, două concerte de jazz și vernisajul expoziției FILM/DESIGN/COSTUME.

Vernisajul expoziției va fi urmat de concertul Gyárfás-Premecz Organ Trió, un trio cu o structură inedită: chitară, orgă Hammond și tobe.

Marți, seria de concerte continuă la Clubul Țăranului, când va urca pe scenă Balázs Elemér Group, o formație care fuzionează stilul renascentist și baroc cu jazzul.

Publicul va putea vedea și trei filme cu șanse la Oscar:

  • filmul de animație de lungmetraj Ruben Brandt, colecționar, premiat și la Festivalul Internațional de Film Anim’Est din București,
  • scurtmetrajul intitulat Asediu regizat de Kovács István, și
  • Sunset, în regia lui Nemes Jeles László, propunerea Ungariei la Oscar și filmul de deschidere din cadrul Săptămânii Filmului Maghiar 2018.

Săptămâna Filmului Maghiar se desfășoară și în acest an la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea (str. Monetăriei nr. 3).
Intrarea la proiecții este gratuită.
Filmele vor rula cu subtitrare în limba română, respectiv engleză.
Programul detaliat al Săptămânii Filmului Maghiar, ediția a 12-a, îl găsiți pe siteul oficial al evenimentului.

Detalii

Începere:
11 noiembrie 2018
Se termină:
18 noiembrie 2018
Eveniment Tags:
Sit web:
http://www.bukarest.balassiintezet.hu/ro