Zilele Filmului Cubanez 2020

zilele-filmului-cubanez-2020
zilele-filmului-cubanez-2020
  • Acest eveniment a trecut.

29 ianuarie - 1 februarie

Zilele Filmului Cubanez debutează miercuri, 29 ianuarie, la Institutul Cervantes din București. Proiecțiile se vor desfășura în Sala „Auditorium”.

Filmele vor fi prezentate în versiune originală în limba spaniolă, cu subtitrare în limba engleză. Accesul la eveniment este liber, în baza unei rezervări prin e-mail, trimisă la adresa cultbuc@cervantes.es. Rezervarea este confirmată numai după primirea răspunsului în scris la cererea de rezervare.

Program Zilele Filmului Cubanez 2020

Miercuri, 29 ianuarie 2020, ora 19:00

Tres veces dos
Cuba, 2003, lungmetraj de ficţiune, 84 min.
Regia: Pavel Giroud, Lester Hamlet şi Esteban Insausti
Sinopsis: Filmul prezintă trei poveşti. Povestea I: „Flash”: Un tânăr fotograf se cutremură în faţa straniilor apariţii din lucrările sale, în timp ce pregăteşte expoziţia care îi va impulsiona cariera. Povestea II: „Lila”: Aflând despre apropiata întoarcere a celui care a fost iubirea tinereţii sale, Lila este năpădită de amintiri. Povestea III: „Lumina roşie”: Două personaje solitare suplinesc inexistenţa dragostei cu fantezii sexuale, până în momentul în care întâmplarea le face să se întâlnească la lumina roşie a unui semafor.

Joi, 30 ianuarie 2020, ora 19:00

La película de Ana
Cuba, 2012, lungmetraj de ficţiune, comedie, 100 min.
Regia: Daniel Díaz Torres
Sinopsis: O actriță fără prea mult noroc în carieră vrea să-și testeze până la extrem capacitățile histrionice și se transformă, în niște împrejurări excepționale, în regizoare. Din această postură are îndrăzneala de a filma un fals documentar, neobișnuit, despre prostituția din Cuba, și se distribuie și pe ea în rândul protagoniștilor. Însă pentru ea peripețiile – și consecințele complexe – abia încep.

Vineri, 31 ianuarie 2020, ora 17:00

Madagascar
Cuba, 1994, mediumetraj, 53 min.
Regia: Fernando Pérez
Sinopsis: Cuba, anii ’90. Laura, profesoară universitară, și-a pierdut capacitatea de a visa. Fiica ei, adolescentă, se mișcă într-o lume fantastică. Viața ei se transformă într-un coșmar. Relațiile dintre mamă și fiică, pline de ciudățenii, neînțelegeri, dar și apropieri sunt proiecții ale nevoii fiecărei dintre cele două de a-și apăra propria utopie.

Vineri, 31 ianuarie 2020, ora 19:00

El camino de la vida
Cuba, 2016, mediumetraj documentar, 43 min.
Regia: Isabel Santos
Sinopsis: Inspirat din cartea Historia de una niña de la guerra, care spune povestea vieții lui Isabel Álvarez Morán, martoră a unor momente cruciale care au marcat istoria secolului XX.

Sâmbătă, 1 februarie 2020, ora 17:00

Clandestinos
Cuba, 1987, lungmetraj, dramă, romance, 89 min.
Regia: Fernando Pérez
Sinopsis: În timpul revoluției cubaneze, Ernesto Ardeniz e vizitat la închisoare de Nereida, o tânără necunoscută și cu o înfățișare ciudată care nu-i inspiră încredere. Apoi, lui Ernesto i se va explica de către o prietenă apropiată că. deși tânăra în cauză nu e foarte pricepută, are toată bunăvoința de a ajuta cauza. Repus în libertate, Ernesto și prietenii săi reorganizează celula clandestină împotriva dictatorului Batista. Deși urmărit de serviciile secrete ale lui Batista, Ernesto începe să se simtă atras de tânăra necunoscută, ca și ea de el, de altfel, și, în ciuda unei epoci de luptă armată care le condiționează viețile, între cei doi se leagă o puternică iubire.

Sâmbătă, 1 februarie 2020, ora 19:00

Esther en alguna parte
Cuba-Perú, 2013, lungmetraj de ficțiune, dramă, prietenie, 95 min.
Regia: Gerardo Chijona
Sinopsis: La un an de la moartea soției sale Maruja, Lino Catalá, un bărbat în vârstă sobru și formal, este abordat de Larry Po, un bătrân excentric cu multe personalitați, care-i spune că soția lui ducea o viață dublă: ziua era casnică, iar noaptea o impresionantă cântăreață de bolero. Din acel momento, ambii bărbați pornesc într-o scormonire atentă a trecutului Marujăi, și, în același timp, încearcă să localizeze pensiunea lui Esther Rodenas, marea iubire a vieții lui Larry. În timp ce amândoi încearcă să dea de urma femeilor pe care le-au iubit, între cei doi bărbați se naște o prietenie care îi transformă pe amândoi radical.

Detalii

Începere:
29 ianuarie
Se termină:
1 februarie
Eveniment Tags:
,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/177486716954637/

Loc de întâlnire

Institutul Cervantes din Bucureşti
Bd. Regina Elisabeta, 38
București,România — BucureștiRomânia
+ Harta Google