The Dictator (2012)

Dictatorul

Premieră:
18-05-2012
Site oficial:
The Dictator (2012)
Distribuitor:
Delia – Filme-cărți
Fara doar si poate un film care trebuie vazut cu repetitie (ca si in cazul lui Borat), pentru a prinde toate fineturile acestor sageti. Pentru ca trebuie sa spun ca sunt momente a caror savoare scapa la o prima vizionare – poate si din cauza ritmului naucitor al actiunii, dar poate si din cauza necunoasterii sau neintelegerii in principal a subtilitatii limbajului utilizat.
Dragoş Marin – Film Reporter
Ca şi Borat înaintea sa, Dictatorul stoarce de tot umorul de care e capabil şocul cultural pe care îl poate avea un străin în ţara tuturor posibilităţilor şi rosteşte nişte adevăruri destul de neconfortabile despre lumea de azi
Anthony Morris – The Vine
The Dictator pare că încearcă să stârnească râsul cu orice preț.
Nordling – Ain’t It Cool
N-aș putea spune că The Dictator nu e amuzant – de cele mai multe ori este. Dar nimic (poate cu excepția unei replici sau două) din The Dictator nu m-a șocat la fel de mult ca orice în Borat sau Bruno.
Acest melange nu mai are farmecul bizaroid al lui Borat ci e poate, paradoxal, doar o formă de expresie a unui cinema sătul de prejudecăți rasiale, de politizare, de hipsteri, sătul de amenințări plicticoase, e un film sătul de saturația propriului discurs.
Radu Iulian Baba – Raluk
Ei bine daca ati fi crezut ca nu se poate, iacata ati gresit! Se poate si inca in ce fel! Un film plin de injuraturi, poante sexiste, expresii anti-semite si rasiste si o natie est-africana asuprita si satula de vise megalomane lipsite de sens. Si stiti ce? Merita vazut cap coada 100%!
Gruia – metropotam
Va vine sa credeti ca Sacha Baron Cohen a facut o comedie romantica? Ei bine, cam la asta se reduce The Dictator, daca ar fi sa-l scuturam de toate glumele grosolane. Pana la urma, nu despre o astfel de relatie este vorba intre orice dictator si SUA – dragoste cu de-a sila si cu scantei?
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
din nefericire momentele proaste (şi asta ţi-o spune un fan indiscutabil al lui Borat) sunt mult prea dese ca până la urmă Dictatorul să nu fie decât un film aşa şi-aşa, la care mai şi râzi, dar mai şi pufneşti excedat de lenea cu care Sacha Baron Cohen şi co-scenariştii săi au strecurat în poveste glume atât de neinspirate şi fade.
Ștefan Gheorghieș – Cineblog
un film bun, o poveste destul de bine construită pentru un o astfel de producţie, dar aşa cum bine a fost remarcat şi de alţi cinefili acest aspect, parcă lipseşte maturitatea murdară a umorului din Borat sau din Bruno.
Annlee Ellingson – Paste Magazine
O mare parte din The Dictator îl arată pe Aladeen în diverse situații ciudate, o abordare care ar funcționa într-un format faux-doc, dar care aici pare forțată.
Erin Free – FilmInk
Un film dezamăgitor, deseori respingător și o mizerie rău-intenționată, care pare a avea un singur scop: să șocheze și să jignească.
Peter Travers – Rolling Stone
The Dictator începe scandalos și continuă și mai bine.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
isteric, neconformist, vinovat, inocent, prostesc, sofisticat, ademenitor și enervant.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Demonstrațiile lui Baron Cohen de ”indignare” politică par prea false, plănuite și nu-și ating ținta.
A.O. Scott – New York Times
Potențialul lui The Dictator este împrăștiat (…), de la lipsa de convingere, la prostie pură și anarhică.
Drew McWeeny – HIT FIX
E un film care arată bine și, deși există o oarecare cursivitate narativă, fiecare secvență funcționează de una singură.
Eric Kohn – Indiewire
Întorcându-se de la aventurile sale în cvasi-documentarele Bruno și Borat, Baron Cohen dovedește că nu și-a pierdut talentul
Damon Wise – Empire
Plin de șabloane, discontinuu și totuși extrem de amuzant
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
The Dictator este amuzant, pe lângă obscen, dezgustător, scatologic, vulgar și multe altele.
Peter Bradshaw – The Guardian
Într-adevăr, nu aduce nimic nou genului. Dar este amuzant și foarte ofensator.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Mai bun ca Bruno, nu la fel de curajos ca Borat.