Știri
 

Flight (2012)

Zborul

 

Flight (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
22.02.2013
Gen:
Durata:
138 minute
Rating:
NR-15 Nerecomandat minorilor sub 15 ani
Site oficial:
Flight (2012)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 10 critici/bloggeri de mai jos.
65%
65


Parerea ta
2 voturi

 
Actori

Sinopsis Flight (2012)

Whip Whitaker este un pilot cu reflexe perfecte, de supererou. Respectat şi iubit de colegi, el îşi vede de treabă, misiune după misiune.

Însă, într-o zi, un zbor care părea de rutină se transformă în coşmar. Avionul pierde brusc înălţime şi începe să se prăbuşească. Iar acum numai experinţa şi flerul ieşit din comun al pilotului pot să salveze vieţile tuturor pasagerilor. Acolo unde ar fi fost cu siguranţă o catastrofă aviatică, talentul şi calmul lui face să fie doar o aterizare forţată. El intuieşte că dacă nu întoarce nava cu susul în jos, vor muri oameni.

Dar, după ce şocul impactului trece, după ce e felicitat ca erou, începe procesul evenimentului şi se dovedeşte că el a urcat băut la bord. Începe reabilitarea unui om care a făcut imposibilul, care are clar o problemă personală, dar fiind cel care a reuşit acolo unde toţi piloţii ar fi dat greş (cum se dovedeşte la simulări).0

 
Recenzii Flight (2012)
 
 
Marian Iuga – Film Sinopsis
Flight nu e un film despre avioane, teroriști ai aerului sau despre cum orice idiot aterizează un uriaș coșciug de metal. E un film despre viața unui om dependent de alcool. O viață privită dinafară, fără o dramtizare excesivă.
Jovi Ene – Filme-cărți
De la “Cast Away”, la fel unul dintre favoritele mele, nu l-am mai văzut pe Zemeckis regizând un film cu atâta dramatism. Trecând de la thriller la dramă psihologică fără să existe niciun moment de pauză, sunt bucuros că revine în elita filmelor de calitate
Cinesseur – Cinesseur blog
De data asta, sensibilitatea e numitorul comun pentru două culturi cinematografice distincte: mainstream şi indie. Faţă de normele studiourilor, e un plus calitativ, faţă de normele celorlalţi, un plus tehnic!
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Un film cu emotii, cu oameni ca oricare altii, cu probleme la fel de reale. Denzel, ai reusit sa faci si asta. Felicitari!
Ioana Raluca Popescu – Raluk
Flight este, de fapt, filmul lui Washington sub bagheta lui Robert Zemeckis ce ofera o abordare clasica, avand marele avantaj de a nu te obliga sa-ti fie mila de personaje. In schimb ajungi sa-ti pui intrebari si finalul acestui film risca sa-ti ramana in memorie mult timp dupa ce-l vezi.
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Practic, actualul film al lui Zemeckis s-ar situa cam la nivelul valoric al perioadei mediane (1997-2000 – deşi sensibil sub “Contact”). Pentru spectatorii preocupaţi doar de ceea ce văd acum şi aici, e suficient.
Ioana – FilmeTari
În acest film, regizorul se joacă cu drama unui alcoolic. Spun că se joacă pentru că deși e treabă serioasă, nu o îmbrățișează în totalitate, o tratează oarecum superficial cu scene mai mult decât banale.
Ionuţ Mareş – Marele Ecran
Flight începe spectaculos (cu o tipă goală ce se tot plimbă prin cadru, după care se trece direct la zborul cu probleme, unde intră în scenă extrem de credibilele efecte speciale) şi se ţine relativ bine până aproape de final, când devine moralizator la modul simplist şi, prin urmare, fals.
Victor Buzura – Poison Whiskey
Problema principală cu ”Flight” e că, odată trecută secvența extraordinară a prăbușirii avionului, filmul nu prea are unde să se ducă, decât să se înscrie în niște coordonate destul de safe și previzibile.
Gruia – metropotam
Avem in Flight cel mai reusit portret al alcoolicului, mai reusit decat cel din Crazy Heart sau Leaving Las Vegas, chiar daca si acestea sunt la randul lor geniale. Daca aveti probleme cu bautura, mergeti sa vedeti filmul, o zi sau doua n-o sa mai consumati alcool.


Niciun comentariu


    1. Zborul! |

    Răspunde


    (obligatoriu)