Știri
 

Funeralii fericite (2013)

Funeralii fericite

 

Funeralii fericite (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
07.06.2013
Durata:
111 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 4 critici/bloggeri de mai jos.
25%
25


Parerea ta
6 voturi

 
Actori

Sinopsis Funeralii fericite (2013)

Într-un cartier periferic din Bucuresti, imigranţii îşi îneacă amarul în carciuma lui Samir: „La imigrantul fericit”. La o masă, trei prieteni au pierdut sirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un român reintors din Franta unde a lucrat in construcţii, Kiril – un bulgar, contrabandist de mica anvergura şi Volodea – un rus fără permis de şedere in Romania, care lucreaza la negru ca instalator. Presaţi de iminenţa raziei duminicale pe care o face la ora fixa agentul Porumbel, cei trei o sterg rapid din carciuma impreuna cu ceilalti clienti.
Ajung langa un teren viran unde s-a instalat o tabara de tigani. Ca sa se distreze, cei trei platesc o tiganca sa le ghiceasca viitorul Tiganca le prezice data exacta a mortii si modul in care vor muri.
De aici incepe distractia…0

 
Recenzii Funeralii fericite (2013)
 
 
Cristina Zaharia – Port.ro
Cu ce ne alegem din acest film, totuşi? În primul rând, cu Horaţiu Mălăele în rol dramatic, care are curajul să plângă, să cânte pentru prima dată, să joace în acelaşi cadru cu fiul său, să facă sex.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Regizat de Horaţiu Mălăele, Funeralii… se doreşte a fi un basm, dar, în lipsa unei stilizări corespunzătoare a decorului urban din fundal, simulacrul de multiculturalism din prim-plan e doar tele-sketch-istic, provincial şi chiar debil – aceleaşi rîncede stereotipuri despre slavi (beţivi) sau despre italieni (gălăgioşi), scoase la produs fără nici cea mai mică urmă de reflecţie, de fantezie sau de fineţe.
Andrei Mutuligă – Cinefilul de serviciu
chiar dacă are minusuri supărătoare la nivel de scenariu, pentru o porție de umor, pentru un strop de emoție, pentru mesaj și nu în ultimul rând pentru viziunea regizorală, merită clar o vizită la cinema.
Mihai Fulger – Observator cultural
Unele filme există pentru că producătorii lor trebuie să justifice primirea unei finanţări publice, altele – pentru că o personalitate/vedetă culturală ţine morţiş să demonstreze că poate fi şi regizor de cinema. Funeralii fericite există din ambele raţiuni, nu tocmai fericite.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)