Știri
 

The Giver (2014)

Darul lui Jonas

 
darul-lui-jonas-poster
darul-lui-jonas-poster
darul-lui-jonas-poster

The Giver (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
05.09.2014
Gen:
,
Durata:
96 minute
Site oficial:
The Giver (2014)
Distribuit în România de:
,
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 16 critici/bloggeri de mai jos.
39%
39


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis The Giver (2014)

Jonas (Brenton Thwaites) este un tânăr care trăiește într-o lume aparent ideală, dar fără culoare, în care toată lumea pare fericită și mulțumită. Odată ce i se încredințează sarcina de a deveni Primitorul memoriei trecutului Comunității, acesta începe să-și petreacă timpul alături de Dăruitor (Jeff Bridges). Jonas începe încetul cu încetul să afle adevărurile întunecate și mortale din trecutul lumii în care trăiește. Această putere, a cunoașterii, îl face să descopere faptul că miza e una mult mai mare decât își imagina, și că cei la care ține cel mai mult sunt în pericol de moarte. Jonas trebuie acum să evadeze din lumea aceasta pentru a-i proteja pe toți, o întreprindere căruia nimănui nu-i reușise înainte.0

 
Recenzii The Giver (2014)
 
 
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Spre deosebire de filmul Divergent, lui The Giver îi lipseşte acţiunea, dar câştigă prin faptul că este o meditaţie asupra a ceea ce ne face umani.
Mihaela Mandru – Filme-cărți
“Darul lui Jonas” este filmul perfect pentru un sfarsit de vacanta. Ne provoaca prin emotii, putina iubire, un spectacol vizual si o intrebare: suntem oare dispusi sa renuntam la o parte din noi pentru putina pace si stabilitate..?
Ion Indolean – Film Sense
The Giver ajunge să fie un SF cu toate ingredientele atent alese. Însă, spre neşansa lui, se grăbeşte, pierde pe parcurs din consistenţă şi, astfel, (îşi) ratează şansa de a se alătura înaintașilor din istoria cinematografiei.
Flavius Policală – F and G Must See
Desi nu vine cu idei noi, temele pe care le abordeaza si liniile narative capteaza atentia celor mai mici, destul de mult incat sa-i stimuleze, sa-i faca sa-si puna intrebari si sa emita concluzii despre lacunele societatilor utopice, radacinile violentei si liberul arbitru.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
Cu plusuri si minusuri, productia este o incercare timida de conturare a unei societati imperfecte si onorata cu interpretari mediocre.
Laura Meleacă – Cinemateca
The Giver e fad ca o scovearga, cu o interpretare asisderea. O incercare nereusita de distopizare, fie ea si adolescentina.
Nikola Grozdanovic – The Playlist
Povestea este una obișnuită și e regizată într-un mod convențional, deloc surprinzător și fără complicații.
Diana Drumm – Indiewire
Stând aproape la fel de mult în producție ca și cartea, cu Jeff Bridges în rol de producător încă de pe la mijlocul anilor 90, această adaptare este fidelă cărții. Din păcate, asta înseamnă că are aceleași probleme ca și romanul original.
John DeFore – Hollywood Reporter
Un final neinspirat strică această adaptare, chiar dacă obișnuită, a unui mult-iubit roman pentru adolescenți.
Sheila O’Malley – RogerEbert.com
În ciuda unei interpretări tulburătoare a lui Jeff Bridges și a unei lumi futuriste frumos-imaginate, The Giver, încercând să se adapteze la mai recentele francize pentru adolescenți, sacrifică subtilitatea, implicarea și puterea.
Peter Travers – Rolling Stone
Lowry a riscat cu romanul ei. Filmul The Giver joacă la sigur. E precaut, previzibil și plictisitor.
Manohla Dargis – New York Times
În cele din urmă, îți ia – timp, răbdare și încrederea într-o lume distopică – mai mult decât îți oferă.
Drew McWeeny – HITFIX
De fapt, chiar poți găsi câteva idei bune dacă treci de suprafața superficială a acestui film, dar sunt atât de bine ascunse și refuză să profite de ele încât devine de-a dreptul obraznic.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Problema lui The Giver nu constă în faptul că se depărtează de acțiunea din carte, adăugând drone de supraveghere și povești romantice, ci faptul că nu face ca aceste noutăți cinematografice să pară naturale.
Jordan Hoffman – The Guardian
Lumea din viitor a lui Phillip Noyce arată grozav, în ciuda unui scenariu slăbuț
Max Nicholson – IGN
Elementele tipice din cărțile pentru adolescenți din The Giver sunt contrabalansate de scenografia fantastică și de interpretarea lui Jeff Bridges.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)