Știri
 

Before I Go to Sleep (2014)

Înainte să adorm

 

Before I Go to Sleep (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
17.10.2014
Durata:
92 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 12 critici/bloggeri de mai jos.
30%
30


Parerea ta
7 voturi

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Before I Go to Sleep (2014)

Christina, o femeie cu probleme psihice, este căsătorită de 14 ani, însă în fiecare dimineaţă, după urâtul accident de maşină pe care l-a avut, nu îşi mai aminteşte nimic din trecut, cine e ea, cine e bărbatul de lângă, ce e cu pozele de nuntă de pe pereţi sau cu bebeluşul din poze.

Poliţistul care se ocupă de cazul ei o sfătuieşte să ţină un jurnal video, să înregistreze gânduri pe care altfel le-ar uita, pentru că s-ar şterge a doua zi dimineaţă. Femeia începe astfel să-şi amintească frânturi şi se trezeşte prinsă într-o plasă de minciuni şi lucruri ciudate care o duc la psihoză. Cine are dreptate? Soţul, cu poveştile lui? Poliţistul care se îndrăgosteşte de ea? Ce s-a întâmplat cu adevărat în acel accident?0

 
Recenzii Before I Go to Sleep (2014)
 
 
Dana Alecu – Orașul meu
Inainte sa adorm porneste de la o idee buna, chiar daca deja folosita, cu care jongleaza convingator pana in momentul culminant. Dar isi da cu stangul in dreptul prin finalul previzibil, parca scos din basme, cu binele care-nvinge intotdeauna. Macar ochiul albastru al lui Kidman ramane intiparit bine in minte dupa seria asta de amnezii in reluare.
Alice Mircescu – Am doar 18 ani
Before I go to sleep este un thriller excelent, plin de schimbări fantastice ale firului narativ, un thriller care, zic eu, merită văzut o dată în viaţă.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
“Before I Go to Sleep” ramane un thriller decent al manipularilor, psihologia personajelor ramanand mai degraba interpretata decat sugerata, suspansul fiind mai ingrijorator abia spre final.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Marea problemă a lui Before I Go to Sleep este faptul că sună extrem de familiar. La 14 ani după ce Memento îl transforma pe Christopher Nolan într-o celebritate la Hollywood, statut pe care regizorul l-a confirmat de atâtea ori de atunci încoace, chiar trebuie să vii cu ceva nou pentru ca un film cu un subiect asemănător să nu pară neinteresant.
Marcel Prost – Cinemateca
Filmul e un hibrid siropos intre Memento si un Gone Girl pe dos, cu femeia pe post de victima. Absolut toata lumea boceste, cam ca in The Fault in Our Stars, doar ca aici se moare mai cu moderatie.
Ionuț Maga – Filme-cărți
Adaptarea bestsellerului lui S.J. Watson, Înainte să adorm (Before I Go To Sleep), onorează suficient din suspansul romanului, cât să satisfacă fanii romanului, dar nu reușește să transforme romanul în ceva mai profund și mai subtil, în ceea ce-ar fi putut face Alfred Hitchcock, în ciuda nenumăratelor “cârlige” hichcockiene pe care filmul le are deja.
Lucian Slim – MovieNews
„Înainte să adorm” este un thriller solid de 90 de minute care te ţine captiv şi în suspans, având grija să se joace cu scenariile în care intuiţia este solicitată. Un film de atmosferă în care surprizele (puţine, dar de efect) sunt plasate exact când trebuie, într-o producţie care a dozat atât cât trebuie durată, intensitatea şi efectele dramatice ale poveştii.
Andrei Viola – Edge and Back
„Before I Go to Sleep” este un film bun care are un plus de la inceput datorita actorilor si scenariul – avand la baza romanul scris de S.J.Watson – dar ultimele 20 minute ale productiei strica impresia buna pe care ti-o ofera pana atunci.
Simon Foster – FilmInk
Nici măcar actorii cu aptitudini de Oscar nu pot ascunde faptul că acest thriller plictisitor de Rowan Joffe nu este mai mult decât un concept bun cu un IQ de nivel scăzut.
Laurence Phelan – The Independent
O lipsă de consecințe și o absență a dezvoltării personajului sunt lucruri de așteptat la un film despre o femeie a cărei viață este resetată în fiecare noapte, dar acestea sunt provocările pe care scenariul lui Steven Knight și le-a autosetat și nu reușește să se ridice la înălțimea de a le susține.
Henry Barnes – The Guardian
Joffe încearcă să se îndrepte spre Polanski sau Hitchcock, dar suspansul său este subdezvoltat, iar scenariul eșuează exact atunci când ar trebui să impresioneze.
Helen O’Hara – Empire
Interpretările excelente face spectatorul să se întrebe la fel ca și eroina, dar drama se depreciază pe moment de elementele de thriller se accentuează, în detrimentul filmului.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)