gone-girl-poster

Gone Girl (2014)

Gone Girl

Premieră:
03-10-2014
Durată:
145 minute
Site oficial:
Gone Girl (2014)
Distribuitor:
Cristina Iliescu – Liternet
Gone Girl vrea aşadar să transmită că oricât vom încerca, oricât de frumoasă ar fi minciuna despre sine pe care uneori o croim cu grijă, oricât de demn ar părea zâmbetul din oglindă, niciunul dintre noi, nici măcar cei amazing, nu pot reuşi să ajungă omul din proiecţia sa.
Adela Ghidoveanu – ProCinema
„Gone Girl” este un thriller construit gradual, in care tensiunea creste incet, dar palpitant, iar rasturnarile de situatie se tin in lant. Orice va imaginati la inceputul filmului se schimba de la o scene la alta. Orice teorie va imaginati despre ce se intampla si care este finalul, va asigur, ca nu va fi cea castigatoare.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Regizat de Fincher cu măiestrie autoefasantă, este cel mai antrenant film hollywoodian al anului.
Ion Indolean – Film Sense
Toată lipsa de soluţii şi întreg actul din final par leite cu şi se trag din incapacitatea lui Fincher de-a scoate mai mult dintr-o poveste cu potenţial limitat, scrisă întâi ca roman, apoi ca scenariu de Gillian Flynn. Poate că problema vine şi din partea acestea.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
“Gone Girl” este un pachet de thriller si drama, ambalat intr-un material sifonat de propria aroganta, dar care poarta o semnatura ce tinde spre perfectiune.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Inteligent, amuzant şi intens, Gone Girl a devenit una dintre cele mai captivante experienţe cinematografice ale lui 2014 şi are toate şansele să te surprindă cu povestea sa complexă şi imprevizibilă, în ciuda unei durate probabil descurajatoare.
Laura Meleacă – Cinemateca
Fincher reconstituie atmosfera sumbra a mariajului, asezand caramida cu caramida, incet si sigur, semn ca savureaza fiecare minut al incredibilei povesti.
Andreea Andrușca – Filme-carti
Subiectul se construiește și ia amploare pe măsură ce camera se plimbă cu serenitate peste timpurile trecute, pline de poezie și magie, primul sărut, cererea în căsătorie, primii ani de căsnicie…iar apoi cu brutalitate peste amintirile dureroase provocate de ultimii ani, când relația dintre cei doi părea dată uitării, din motive dintre cele mai ciudate.
Dragoş Marin – Film Reporter
Gone Girl e o ecranizare brici, atât la propriu cât și la figurat, a unui divertisment popular de calitate, recomandabilă mai ales fanilor cărții și celor cărora nu le e teamă să se uite through the looking glass la propriile relații de cuplu.
Cristina Andreiu – Post Modern
[…] un film înțesat cu numeroase twist-uri, intens, uneori șocant și de un realism îmbinat cu accente horror.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Un puzzle întunecat, în care Binele moare sufocat.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
”Gone Girl” este modul lui David Fincher de a realiza un film romantic, în care dragostea este un basm întunecat.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
„Gone Girl” este artă și divertisment.
Roth Cornet – IGN
O adaptare excelentă a unui roman complex.
Thomas Derwin – FilmInk
Un film captivant despre nemulțumirile domestice.
Peter Bradshaw – The Guardian
Spiritul lui Highsmith și Hitchcock planează deasupra acestui thriller de David Fincher, episodic structurat în jurul întorsăturilor de situație.
Anthony Morris – The Vine
Este unul dintre acele rare filme care chiar devine mai interesant de urmărit pe moment ce trece.
Kate Erbland – Film.Com
Un film atât de inteligent încât spoilerele nu îl pot face decât și mai bun.
Drew McWeeny – HitFix
Diferența dintre carte și film este că Fincher a trebuit să găsească un mod prin care să exprime vizual un roman internalizat, iar acesta a reușit o muncă admirabilă în a descoperi modul perfect de a ne atrage vizual în mariajul distrus și misterios dintre Nick și Amy Dunne.
Ian Freer – Empire
Stilat și provocator, Gone Girl este tipul de film pentru o întâlnire de la David Fincher: misterios, inteligent și periculos.
Geoffrey Macnab – The Independent
Cumva, Fincher impune coerență și claritate unei povești complexe și dezordonate.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
„Gone Girl” arată lucrurile remarcabile care se pot întâmpla atunci când realizatorul de film și materialul se potrivesc atât de bine.
Peter Travers – Rolling Stone
Adaptarea șocant de bună a lui David Fincher la Gone Girl este filmul perfect din această decadă pentru o întâlnire a cuplurilor care visează să se distrugă unul pe celălalt.
Manohla Dargis – New York Times
Așa cum se întâmplă uneori în filmele Dlui. Fincher, teama pătrunde ca umbrele iarna, întunecând tonul filmului și elementele vizuale până când îi distruge toată lumina, aerul și nuanțele.