Știri
 

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Hobbitul: Dezolarea lui Smaug

 

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
13.12.2013
Durata:
161 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 17 critici/bloggeri de mai jos.
85%
85


Parerea ta
10 voturi

 
Actori

Sinopsis The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Continuând povestea din prima parte, “Hobbitul: O călătorie neaşteptată”, Bilbo Baggins, vrăjitorul Gandalf şi 12 gnomi, împreună cu Thorin Oakenshield, îşi continuă drumul plin de aventuri neprevăzute

Bilgo a găsit deja inelul. Acum călătoria lor îi duce către Dragonul Smaug. Înfruntările pe viaţă şi pe moarte nu s-au sfârşit, iar Comitatul drag al viteazului hobbit mai are de aşteptat până să îl vadă cu bine acasă.1

 
Recenzii The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
 
 
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
“The Hobbit: The Desolation of Smaug” este un film ce se aliniaza in rand cu celelalte legende transpuse pe ecran, printre putinele adaptari fantastice ce isi impun obligativitatea pentru vizionare.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Cu toate defectele, Peter Jackson dovedeşte din nou că poate fascina cu limbajul său cinematografic.
Marcel Prost – Cinemateca
Hobbit 2 e mai bun ca Hobbit 1, dar mult mai slab ca Lord of The Rings, in opinia mea.
Alexandra Zărnescu – KoolHunt
Consider ca naratiunea, desi stufoasa, este mai saraca in semnificatii subtile si profunde, in simboluri bine plasate, care imbogatesc povestea de suprafata, fata de filmele anterioare.
Andreea Verde – Metropotam
Lupta dintre fortele binelui si ale raului nu vine insotita de clisee si nu este deloc previzibila, desi se pastreaza reteta basmului.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Filmul nu pune ca altădată atât de mare accent pe prietenie, pe sentimentul de empatie între rase diferite, cât pe cursă, pe acţiune, pe lăcomie. Cea care sminteşte pe oricine, cea care schimbă lumea tuturor definitiv, după cum ştim din LOTR.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
“The Hobbit: The Desolation of Smaug” are momentele sale bune si clipe in care scenariul pare prins intr-o dulce toropeala dar merita vazut datorita talentului lui Peter Jackson de a da viata unui roman indragit de cinefili.
Sheila O’Malley – RogerEbert.Com
Elementele tematice sunt la locul lor, tensiunea emoțională este bine înfiripată înăuntru, iar acțiunea se desfășoară precum focul care erupe din gura dragonului, nimicind totul în calea sa.
Manohla Dargis – New York Times
Partea bună a Dlui. Jackson se luptă că aceea rea pe parcursul întregului film.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
The Hobbit: The Desolation of Smaug este plin de aventură și se apropie de calitatea filmelor Lord of the Rings ale lui Peter Jackson.
Peter Travers – Rolling Stone
The Hobbit: The Desolation of Smaug este mai puțin lung și mai puțin plictisitor decât prima parte.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Regia lui Jackson este ascuțită și maiestuoasă.
Eric D. Snider – Film.Com
Cu puțin mai bună decât partea anterioară, care ar fi trebuit să fie ușor de îmbunătățit.
Jim Vejvoda – IGN
Este o poveste plină de acțiune, care reface dorința pentru această serie celor dezamăgiți de predecesorul său și te lasă să aștepți cu nerăbdarea capitolul final din trilogie.
Peter Bradshaw – The Guardian
Al doilea film al lui Peter Jackson din trilogia Hobbit pornește în viteză maximă și își păstrează energia, farmecul și misterul tot timpul.
Nick De Semlyen – Empire
O mare îmbunătățire față de prima parte, acest film îi trimite pe aventurierii noștri pe teritoriu neexplorat și oferă spectacol.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Acțiune și riscuri fără oprire.


1 comentariu


 1.  
  flavius
  5%

  The Hobbit: The Desolation of Smaug este un film foarte frumos si merita vazut, lasati criticele ptr. alti .. cu mai multa experienta in domeniu :)

  Răspunde


  (obligatoriu)