Știri
 

Hodejegerne / Headhunters (2011)

Vânătorii de capete

 

Hodejegerne / Headhunters (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
22.06.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 16 critici/bloggeri de mai jos.
74%
74


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis Hodejegerne / Headhunters (2011)

Roger Brown pare să le aibă pe toate: o soţie frumoasă alături de care e de şapte ani, frumoasa proprietară a unei galerii de artă, o vilă bine aranjată şi o slujbă cât se poate de bine plătită ca specialist în recrutare la o companie multinaţională din Norvegia.

Doar că Roger are un mic secret: îşi rotunjeşte veniturile furând opere de artă cu ajutorul unui complice, Ove, angajatul unei firme ce asigură paza la multe dintre locuinţele luxoase ale oraşului Oslo.

La un vernisaj, soţia sa i-l prezintă pe Clas Greve, care nu doar că este perfect pentru slujba de CEO a companiei Pathfinder, pentru care Roger tocmai recrutează, dar are în posesie şi o nepreţuită pictură. Este şansa lui Roger de a obţine independenţa financiară, prin urmare începe să plănuiască cea mai mare lovitură a sa dintotdeauna.

În timpul unui jaf, Roger face o descoperire cât se poate de neaşteptată…0

 
Recenzii Hodejegerne / Headhunters (2011)
 
 
Cu un buget sensibil mai mic decât cele de la Hollywood, Vânătorii de capete (Hodejegerne – titlul original în norvegiană / Headhunters – în engleză) reușește să surprindă plăcut printr-un scenariu cu multe întorsături de situație, printr-un casting inspirat și prin interpretarea ireproșabilă.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
încă de la Blood Simple, regia Coenilor a avut stil, pe cînd a lui [Morten Tyldum] are doar glanţ din acela profi-impersonal. Dar celelalte calităţi rămîn.
Marian Iuga – Film Sinopsis
Finalul e parţial previzibil, îl ghiceşti dar nu şti cum se ajunge acolo.
Cris Martin – Raluk
O combinatie reusita de actiune cu umor mai mult sau mai putin morbid, putina psihologie si o taruca de dramatism. Cu alte cuvinte, cinematografia europeana, reprezentata in acest caz de norvegieni, are un potential enorm si reuseste chiar fara bugetele incredibile de la Hollywood sa produca un action movie demn de lauda, care va va tine in suspans pana in ultima clipa si va va surprinde si cand ati crezut ca ati inteles adevaratul deznodamant.
Ionuț – FilmeTari
filmul explodează într-un “chasing” şi “headhunter” meseriaş, reuşind să redea spectatorului o demonstraţie în forţă a ceea ce înseamnă o revelaţie a thriller-actionu-lui.
E un thriller decent cu un umor negru și cu niște glume care inspiră teamă. Mi-ar fi plăcut ca povestea să pară mai autentică.
Chris Tilly – IGN
O adaptare minunată a romanului lui Jo Nesbo, care ar putea fi foarte bine thriller-ul anului.
John DeFore – Hollywood Reporter
Întorsăturile de situație ridicole fac această adaptare după un roman norvegian best-seller mai mult distractivă decât convingătoare.
Oliver Lyttelton – Indiewire
te bucuri de întorsăturile de situație care apar, dar cu siguranță puțin îți pasă de ce se întâmplă.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Acest thriller norvegian are o perversitate care-ți câștigă atenția pe loc.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Știam că sunt manipulat și nu-mi păsa. A fost o adevărată plăcere să văd cât de bine a fost realizat.
Jules Brenner – Film Critic
Castingul și interpretările sunt fără greșeală iar suspansul crește treptat și te prinde până la un moment-dat când îți vei da seama că acesta este un film despre care vei vorbi. Este unul dintre acele filme care te fac să uiți de toate grijile din viața ta pentru 100 de minute.
Nicolas Rapold – New York Times
Ca și o comedie neagră, filmul este crud și oarecum stângaci dacă îl comparăm cu creațiile fraților Coen
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Headhunters este un dark entertainment pentru adulți, o revărsare sălbatică și sângeroasă de adrenalină
Kim Newman – Empire
E mai mult fascinant decât excitant, dar reușește totuși să emoționeze prin două interpretări puternice și carismatice, printr-un stil deosebit și prin niște întorsături de situație amuzant de respingătoare și nemiloase.
Paul MacInnes – The Guardian
Părțile acestui film abia dacă au legătură una cu cealaltă, ce să mai vorbim de a funcționa ca un întreg.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)