The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (2014)

Jocurile foamei: Revolta - Partea I

Premieră:
21-11-2014
Durată:
123 minute
Distribuitor:
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
Cu un final rupt care te lasa suspendat de o frustare vecina cu indignarea, productia alimenteaza curiozitatea de a urmari deznodamantul si nu-ti lasa loc decat pentru reprosul care vizeaza tocmai decizia de a fi fost generosi cu tachinarile si avari cu cantitatea.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Deşi intens, filmul este mai degrabă o introducere a părţii finale.
Andreea Andrușca – Filme-carti
[…] experiența cinematografică este una intensă, cu o coloană sonoră, imagini și costume pe măsură însă senzația este una de pregătire, introducere spre ceva măreț, ceva ce din păcate nu se mai produce. Cel puțin nu în prima parte a filmului!
Flavius Policală – F and G Must See
Mult mai psihologic decat primele parti ale seriei, “Hunger Games: Mockingjay” este un carusel incarcat emotional, a carui tensiune va va tine incremeniti timp de doua ore, pentru ca la final sa livreze una dintre cele mai cutremuratoare scene ale seriei.
Gruia – Metropotam
Aceasta parte este atat de plictisitoare, gri si stearsa, incat nu mi-a venit sa cred ca este vorba despre acelasi film care in trecut a fost de-a dreptul exploziv, extravagant si antrenant.
Lucian Safta – Movie News
„Mockingjay: Part I” câştigă la capitolele de interpretare, poveste şi interacţiuni între personaje.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Pentru prima dată excesele seriei sunt temperate, emoţiile merg şi ele cu frâna pusă, iar povestea face brusc o turnură spre „1984” şi o politizare accentuată, reuşind să vorbească clar, fără subtilitate nu numai despre o situaţie a poveştii, ci, mai ales, a vieţii reale pe care o trăim. Şi asta este şi bine şi poate şi mai puţin interesant.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
Chiar daca “Mockingjay Part 1” are aspectul de prequel la ce va urma in ultimul film, pelicula lui Francis Lawrence denota o maturizare a echipei si o constructie inteligenta a povestii mizand pe un aspect mai sumbru, un SF politico-psihologic si oarecum in ton cu timpurile noastre.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Lawrence furnizează exact cât dramatism îi permite acea jumătate de roman. Ai fi dorit, însă, să fie mai multe momente emoționante care să creeze o poveste mult mai completă, satisfăcătoare.
Peter Bradshaw – The Guardian
The Hunger Games își pierde din putere, dar nu atât de mult precum mă gândeam, iar acest ciudat coșmar încă se prezintă pe ecran cu multă încredere.
Peter Travers – Rolling Stone
OK, este mai puțină acțiune în Games de data aceasta, dar ceea ce există este de cea mai bună calitate. Iar interpretările sunt excepționale.
Thomas Derwin – FilmInk
În timp ce Catching Fire părea proaspăt și antrenant, Mockingjay sugerează mai mult decât este dispus să ofere, introducând idei grandioase după care revenind cu precauție înapoi, creând un ciclu repetitiv.
Manohla Dargis – New York Times
Fiecare film „Hunger Games” face atât de mult zgomot, încât este de mirare cum poți detecta umanitatea ascunsă sub acest tumult. Dar, ea există.
Anthony Morris – The Vine
Acesta este un film pe care să-l iei scenă cu scenă, deoarece povestea per total reprezintă o mare dezordine.
Drew McWeeny – HitFix
Rămân impresionat și sunt nerăbdător să văd cum reușesc să încheie povestea peste un an.
Helen O’Hara – Empire
Drama și tonul sunt puternice și eficiente, iar Lawrence reprezintă o eroină excepțional de carismatică, dar lipsa de acțiune este un punct mare în minus.
Geoffrey Macnab – The Independent
La fel de bun ca filmele precedente din serie în ceea ce privește interpretările și valoarea producției, dar tot se simte că este doar un film de jumătate.
Roth Cornet – IGN
Mockingjay este, evident, fundamental construit ca o atractivă piese de divertisment… Totuși, este și o poveste în care protagonista poate fi privită nu doar ca o eroină neașteptată, dar poate reprezenta și o analiză a ceea ce un erou este sau ar trebui să fie.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Ca un trailer exagerat de lung pentru un film care va veni la anul, Mockingjay – Part 1 întinde material dramatic probabil de 45 de minute de-a lungul a două ore.