Știri
 

Ida (2013)

Ida

 
ida-poster
ida-poster
ida-poster

Ida (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
28.11.2014
Gen:
Durata:
82 minute
Site oficial:
Ida (2013)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 10 critici/bloggeri de mai jos.
88%
88


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis Ida (2013)

Polonia 1962. Anna este o tânără orfană, crescută de călugărițe într-o mănăstire. Descoperă că are o rudă în viață, Wanda, și dorește să o vadă înainte de a depune jurământul de călugăriță. Astfel, află de la Wanda, sora mamei ei, că este evreică. Mai apoi, pornesc într-o călătorie în care nu numai că descoperă trecutul tragic al familiei lor, dar și cine sunt ele cu adevărat.0

 
Recenzii Ida (2013)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Pawlikowski este mult prea preocupat cu estetica filmului pentru a mai putea crea conflictele psihologice care i-ar fi dat substanță Idei, l-ar fi transformat dintr-un film frumos dar rece, într-unul plăcut și cu suflet.
Adriana Zăvoi – Cinemateca lu Zăvoi
O fată nevinovată. O femeie răzbunătoare. Două începuturi vechi. Un film ca un vin corect învechit.
Geoffrey Macnab – The Independent
Una dintre minunățiile sale este că în ciuda tonurilor gri și a subiectelor pe care le abordează, Ida are lumina, grația, umorul și inventivitatea vizuală specifice filmelor New Wave din anii 60, cărora le oferă un frumos omagiu.
Godfrey Cheshire – RogerEbert.com
Uimitor, original și remarcabil la orice nivel, Ida ar putea fi o capodoperă în orice eră, în orice țară.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Este fața Trzebuchowskăi, situația personajului său, călătoria ei existențială și practică, astea ne țin interesul treaz pe tot parcursului filmului Ida.
A.O. Scott – New York Times
Pe parcursul scurtei sale durate și undeva în secvențele sale alb-negru, filmul conține cumva un univers al vinovăției, al violenței și al durerii.
Jessica Kiang – The Playlist
Felul în care camera îi înfățișează fața Trzebuchowskăi este demn de un eseu în sine, ca un experiment pe viu în procesul identificării cinemaului.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Drama poloneză, realizată într-un alb-negru riguros, este un film de artă în adevăratul sens al cuvântului.
Peter Bradshaw – The Guardian
o poveste puternică, îndrăzneață, cu două interpretări fenomenale și inteligente, ale celor două actrițe: Kulesza și Trzebuchowska.
Tim Grierson – Paste Magazine
Regizorul Pawel Pawlikowski înfățișează o durere lentă în Ida, un film în care dragostea și moartea sunt privite de la o distanță respectabilă.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)