Știri
 

The Imitation Game (2014)

The Imitation Game. Jocul codurilor

 

The Imitation Game (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
30.01.2015
Durata:
114 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 19 critici/bloggeri de mai jos.
92%
92


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis The Imitation Game (2014)

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, matematicianul Alan Turing încearcă să spargă un cod enigmatic al naziștilor, cu ajutorul unor colegi.0

 
Recenzii The Imitation Game (2014)
 
 
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
Cu toate exagerarile fictive, rezultatul final, strict artistic, denota calificative bune pentru dramatizarea unui film-portret rascolitor, ravasitor si mai ales, bine jucat.
Laura Meleacă – Cinemateca
Una peste alta, filmul e o mostra de viata demna de luat in seama, o exprimare artistica extrem de agreabila, cu joc actoricesc pe masura, recomandabil calduros celor care vor sa vada doar o poveste frumos spusa si fara pretentii de documentar.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Înconjurat de actori foarte buni, Cumberbatch străluceşte în rolul principal, reuşind să aducă pe ecran ciudăţenia şi specialul personajului său, combinaţia de autism şi inocenţă care făcea ca o întâlnire cu Turing să fie de neuitat pentru interlocutorii săi.
Mihaela Mândru – Filme-carti
“The Imitation Game” este o mica bijuterie artistica despre un moment crucial in istorie, despre “cea mai dificila problema din lume” pusa in mainile celor mai neconventionali analisti pentru a fi rezolvata.
Răzvan Nistor – Gazeta de Film
Milioane de soldati, mii de tancuri si avioane, operatiuni ce au schimbat cursul istoriei, descoperiri stiintifice si aparitia unor personalitati marcante, asta inseamna pentru mine Al Doilea Razboi Mondial si The Imitation Game reuseste sa arate foarte bine aceste aspecte, punand in prim plan viata unuia din geniile care au schimbat lumea.
Andreea Verde – Metropotam
Sclipitor si complicat, arogant si enervant, incapabil de a se integra la nivel social, Benedict face un rol care iti ramane in minte.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
“The Imitation Game” spune povestea unui geniu umilit de natia pentru care a muncit si care l-a condamnat la moarte. Patria etern recunoscatoare… o tempora, o mores.
Simon Foster – FilmInk
O narațiune captivantă în mod firesc.
Christine N. Ziemba – Paste Magazine
Cumberbatch creează un personaj memorabil, care este imediat fascinant.
A.O. Scott – New York Times
Un film extrem de convențional despre un bărbat profund neobișnuit. Ceea ce nu este în totalitate rău.
Susan Wloszczyna – RogerEbert.Com
Cel mai probabil, a fost intenția scenaristului Graham Moore să realizeze un puzzle dintr-un film despre rezolvarea de puzzle. Iar, odată ce piesele încep să se adune la locul lor, ideea nu este deloc rea.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Bogăția și complexitatea personajului lui Turing reușește să facă din portretul acestui individ arogant, dificil, sigur pe sine rolul carierei lui Cumberbatch.
Peter Travers – Rolling Stone
Forța principală a filmului vine prin Cumberbatch, un actor măreț, al cărui talent strălucește aici cât mai puternic posibil.
Peter Bradshaw – The Guardian
În ciuda problemelor sale, The Imitation Game recreează într-un mod bun de privit cel mai bun moment al istoriei sale, precum și cel mai rușinos.
Dan Jolin – Empire
Un thriller superb și o biografie a unui erou real.
Kaleem Aftab – The Independent
Benedict Cumberbatch oferă o interpretare demnă de Oscar.
Matt Patches – IGN
Morten Tyldum construiește tensiune care se transformă în tristețe, ridicând nivelul lui The Imitation Game peste cel al unui thriller obișnuit.
James Rocchi – Film.Com
Puternic, emoționant, triumfător și tragic, The Imitation Game poate că este despre un om care a schimbat lumea, dar este și despre cum lumea a distrus un om.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Captivant, frumos structurat și tragic…


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)