Știri
 

V tumane / In the Fog (2012)

În ceaţă

 

V tumane / In the Fog (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
11.05.2013
Durata:
127 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 8 critici/bloggeri de mai jos.
100%
100


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis V tumane / In the Fog (2012)

O pădure. Doi luptători în rezistenţă. Un om de ucis, acuzat pe nedrept de colaborare cu inamicul. Cum să faci o alegere morală în circumstanţe în care morala nu mai există? În timpul celui de-al doilea război mondial, nimeni nu este inocent.

În această dramă tulburătoare, Vlad Ivanov colaborează pentru a doua oară cu Sergei Loznitsa, după “My Joy”, debutul în lungmetraj de ficţiune al cineastului ucrainean. Actorul român are rolul unui căpitan nazist extrem de dur. Filmul este inspirat de cartea lui Vasile Bikov, un scriitor bielorus care a trăit experienţa războiului la doar 18 ani.0

 
Recenzii V tumane / In the Fog (2012)
 
 
Bogdan – Emmerdeur
”In the Fog” e lecția perfectă de scriitură, luciditate și punere în scenă.
Andrei Şendrea – Liternet
un Roshomon aşa cum l-ar fi făcut Andrei Tarkovski: pur conceptual, la fel de uimitor vizual (imaginea e semnată de Oleg Mutu) şi străbătut de un filon de filosofie şi chiar iconografie creştină.
Delia Marc – Filme-cărți
pe masura ce ghemul povestii ni se desfasoara cu lentoarea si asezarea pe care ne-o daruie contactul cu nemarginirea si linistea naturii si cu curatenia si necuratenia firii umane, mintea noastra se acomodeaza. Si ne implicam emotional intr-o noua drama dezlantuita de razboaiele globului.
David Parkinson – Empire
Ca și Come And See al vecinilor din Belarus, este o viziune crudă a umanității într-o lume diabolică. Puternic și care îți dă de gândit.
Peter Bradshaw – The Guardian
Drama lui Sergei Loznitsa explorează agonia războiului și aduce istoria Europei în fața judecătorului.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
o meditație asupra condiției umane, cu războiul servind ca alegorie pentru viață, iar ceața, o metaforă pentru obstacolele pe care le întâmpină omenirea în a progresa.
Geoffrey MacNab – The Independent
un film emoționant și meticulos realizat.
Eric Kohn – Indiewire
La fel ca și “My Joy”, aceasta este o poveste despre niște oameni ajunși într-o situație în care libertatea nu mai pare chiar cea mai bună soluție, singura certitudine fiind că totul are un sfârșit în cele din urmă.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)