Interviu > Șerban Pavlu, în rolul principal din serialul Umbre

serban-pavlu-interviu-umbre

Finalul anului trecut a venit cu un nou serial românesc produs de HBO Romania. Umbre este o dramă cu influențe de comedie neagră și spune povestea lui Relu, un taximetrist care face bani ca recuperator pentru un mafiot local.

Șerban Pavlu câștiga în 2013 premiul Gopo pentru cel mai bun actor într-un rol principal – pentru interpretarea din Toată lumea din familia noastră, al lui Radu Jude. Se ocupă de câţiva ani de dublură de voce pentru animaţiile străine distribuite în cinematografele de la noi. În 2014 a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol secundar, de la premiile Gopo, pentru rolul din Câinele Japonez. A bifat şi câteva scurtmetraje în ultima vreme.

Acum, îl interpretează pe Relu, din serialul Umbre.

Blog de Cinema: Cum ai ajuns să joci în serialul Umbre și nu orice rol, ba chiar personajul principal?

Am fost invitat la un casting care a durat aproape o lună jumătate. La sfârșitul acestui casting am luat rolul.

Blog de Cinema: Joci în spectacole de teatru, în reclame, ai jucat și în filme de lungmetraj și iată-te acum într-un serial. Bineînțeles că toate aceste fațete ale actoriei sunt diferite și nu te voi pune să le compari, dar care crezi că ți se potrivește cel mai bine?

Cred ca sunt mai degrabă îndrăgostit de anumite momente pe care ți le oferă meseria asta. Ele pot apărea la filmare, în timpul unui spectacol sau la repetiții. E mai mult o stare… trece în câteva minute.

Blog de Cinema: Ce părere ai despre alegerile pe care le face personajul tău, Relu Oncescu? Reușești să-i înțelegi ușor motivațiile care stau în spatele acțiunilor sale?

Da, e destul de ușor sa înțelegi ce anume îl motivează. E un om care încearcă să nu amestece familia cu munca. Doar că munca lui e mai specială…

Blog de Cinema: Te simți confortabil în rolul unui astfel de personaj?

Nu e așa confortabil să te pui în pielea cuiva care împarte amenințări si pumni ca să trăiască.

Blog de Cinema: În SUA, se vorbește de ceva timp despre cum serialele oferă povești mai intense și mai interesante decât filmele din cinema, care, în general, pun accentul pe efecte speciale pentru a atrage publicul. De ce crezi că nu se fac și-n România mai multe seriale?

Să creezi și să produci un serial e mult mai complicat decât poate părea la prima vedere. Este o investiție care trebuie sa dea roade și cred că totul începe cu un plan de afaceri. Nu știu care e motivul exact pentru care nu se produc mai multe seriale în România, dar sunt convins că are legătura cu banii.

Trailer Umbre

http://youtu.be/IvkD8g0hR8g

Blog de Cinema: Care a fost momentul în care ți-ai spus că asta vrei să faci în viață, să fii actor?

În clasa a 12-a. În ultimul moment.

Blog de Cinema: Ești mulțumit de cum a decurs cariera ta până acum?

Se pare că ar trebui să fiu mulțumit. Așa îmi spune toată lumea.

Blog de Cinema: Cum vezi schimbările din ultimii ani în domeniul media? Faptul că acum este mult mai ușor să faci un film, dar și multitudinea aceasta de noi modalități de a viziona un film (streaming pe laptop, pe tabletă sau chiar pe telefon) ajută cinema-ul sau strică ideea de cinema?

Cinema-ul este stricat de filmele proaste. Din păcate nu este un fenomen care poate fi stopat (la fel ca vizionarea filmelor pe tabletă sau laptop). Lumea se schimbă și cinema-ul probabil se schimbă și el.

Blog de Cinema: Citești site-uri/bloguri de cinema? Te interesează ce apare nou în cinematografe?

Citesc bloguri de cinema și sunt interesat de premiere. Îmi place foarte mult să merg la cinematograf. Uneori mă duc să vad cele mai mari tâmpenii. Îmi place foarte mult să văd mai multe filme unul dupa altul. La festivaluri dar și la mall. Cumpăr popcorn și tot tacâmul și sunt în extaz.

Blog de Cinema: Și, pentru că am tot vorbit despre Umbre, spune-mi ce te atrage la un serial și te convinge să-i urmărești fiecare episod?

Mă fascinează construcțiile astea care te obligă aproape să vezi și episodul următor. Oamenii care știu cum se face asta mi se par niște genii. Sunt excelenți cunoscători ai naturii umane și niște afaceriști pricepuți.

Blog de Cinema: În final, spune-mi, te rog, câteva seriale pe care le recomanzi cititorilor.

Nu prea mă uit la seriale. Nu am timp

Foto: Adi Marineci pentru HBO Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *