Știri
 

Irrational Man (2015)

În lipsa raţiunii

 

Irrational Man (2015) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
28.08.2015
Gen:
Durata:
95 minute
Rating:
AP-12 Acordul părinților pentru copii sub 12 ani
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 13 critici/bloggeri de mai jos.
53%
53


Parerea ta
3 voturi

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Irrational Man (2015)

Profesorul de filozofie Abe Lucas (Joaquin Phoenix) se află pe fundul prăpastiei din punct de vedere emoţional, motiv pentru care viaţa i se pare lipsită de sens.

La scurt timp după ce se angajează ca profesor la colegiul dintr-un mic orăşel, Abe cunoaşte două femei: pe Rita Richards (Parker Posey), o profesoară deprimată din cauza unei căsnicii eşuate care caută fericirea în braţele lui şi Jill Pollard (Emma Stone), cea mai bună elevă şi prietenă a lui. Deşi îşi adoră iubitul, Jill este fascinată de trecutul excentric şi personalitarea artistică a lui Abe. Dezechilibrele lui mentale tot mai frecvente nu fac altceva decât să o cucerească şi mai tare pe tânără. Destinul celor doi se schimbă atunci când, din întâmplare, aud conversaţia unor străini.0

 
Recenzii Irrational Man (2015)
 
 
Ion Indolean – Film Sense
Irrational Man pare făcut în grabă, e expresionist jucat în momentele tensionate, mizează pe artificii scenaristice (cum e întrebuinţarea finală a acelei lanterne câştigate la circ), şi devine atât de convenţional încât pare că operează cu nişte imitaţii provenite din derizoriu.
Nu-i nici pe departe printre cele mai bune filme ale lui Woody însă are acel farmec molipsitor care face din privitor un snob desăvârșit, probabil fără ca acesta să o știe, și îl determină să se uite la film ca într-o oglindă deformată dintr-un parc de distracții.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
„În lipsa raţiunii” este un film hitchcockian fără suspansul tradiţional, dar, în schimb, cu multă zburdălnicie.
Cristina Zaharia – Port.ro
Filmările multe şi dese în aer liber – o încântare. Totul pare simplu, fără efort, ca şi cum regizorul cu camera lui nu face decât să observe, să înregistreze întâmplător un fapt de viaţă, o deraiere.
Emil Călinescu – CinEmil
Povestea este extrem de bine scrisa, dialogurile sunt superbe, filmul este extrem de bine jucat, iar muzica este aleasa perfect.
Cara Nash – FilmInk
Povestea poate că este în stilul obișnuit al lui Allen, dar interpretările asigură faptul că pe ecran este mai mult decât satiră și ironie.
Brian Formo – IGN
Pare că Allen s-a grăbit să încheie narațiunea cât mai rapid posibil pentru a trece la cel de-al 51-lea său film.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
Nu este chiar un film prost. Este o colecție de note pentru un film care nu a trecut nici măcar de stadiul primului draft, ce să mai vorbim despre un film finalizat.
Manohla Dargis – New York Times
Un film care devine sinistru, fără să pătrundă în profunzime și te face să te întrebi cât de personal este titlul sau dacă este mai mult o căutare existențială.
Mark Olsen – Los Angeles Times
În modul său ciudat, în mod intenționat, filmul ajunge să fie surprinzător, chiar proaspăt, în timp ce Allen găsește noi metode pentru a explora câteva dintre preocupările sale de multă vreme.
Peter Travers – Rolling Stone
Allen a construit un antreu de suspans inteligent, care ar putea părea prea mult ca un exercițiu intelectual, dar Phoenix și Stone nu i-ar fi oferit o asemenea umanitate.
Gregory Ellwood – HitFix
Ne vine greu de crezut că un om atât de talentat precum Allen nu a putut găsi o altă cale să prezinte ideile etice și filosofice pe care filmul vrea să le explore.
Peter Bradshaw – The Guardian
Este un mister care nu este nici înspăimântător, nici suficient de serios pentru a fi plin de suspans și nici ironic suficient pentru a fi o comedie.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)