Știri
 

Jupiter Ascending (2015)

Ascensiunea lui Jupiter

 
ascensiunea-lui-jupiter-poster
ascensiunea-lui-jupiter-poster
ascensiunea-lui-jupiter-poster

Jupiter Ascending (2015) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
06.02.2015
Durata:
127 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 14 critici/bloggeri de mai jos.
25%
25


Parerea ta
8 voturi

 
Actori

Sinopsis Jupiter Ascending (2015)

Când o tânără este suspectată de uciderea Reginei Universului, ea intră într-o aventură de neuitat care va schimba viaţa sa şi pe a tuturor celor din jur.

Jupiter Jones s-a născut sub cerul nopţii şi i s-a prezis că va înfăptui fapte mari. Fata creşte făcând munci ingrate, de jos, curăţând toalete, în timp ce visează la stele.

Când un inginer militar, Caine, vine pe Pământ cu o misiune, destinul fetei o ia într-o direcţie neaşteptată. Se pare că în genele ei se ascunde o descendenţă nobilă, adică exact moştenirea care poate să echilibreze forţele universului.



1

 
Recenzii Jupiter Ascending (2015)
 
 
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
„Jupiter Ascending” pierde pe parcurs increderea pe care i-o acorzi initial. Si daca te pierde este tocmai pentru ca regizorii se lasa prada unor conventii pe care pana acum le evitau.
Andreea Mihai – Couch.Ro
Frații Wachowski s-au întrecut pe ei înșiși, reușind să facă din Jupiter Ascending un film bine construit.
Laura Meleacă – Cinemateca
Trecand peste cliseele de secol XX (multe, marunte, si sigure), Jupiter Ascending e un basm comercial foarte agreabil pentru cei tineri. Totusi, ar fi meritat un univers al povestii si mai bine accentuat, chiar daca in detrimentul actiunii explozive.
Andreea Verde – Metropotam
Probabil una dintre marile probleme ale sale este ca nu aduce nimic nou, din nicio perspectiva.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Încă un basm intergalactic, o poveste romantică interrasială cu final previzibil, aşteptat, dorit.
Peter Travers – Rolling Stone
Această împânzire de efecte vizuale, fără să fie completate de umor sau de emoție, transformă Jupiter Ascending într-un fiasco.
Manohla Dargis – New York Times
Un basm amețitor, grandios, având la bază un schelet de science fiction creat din absurdități.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Universul creat de scenariștii-regizori este atât de complex încât doar să-ți dai seama de tot ceea ce se întâmplă îți poate crea dureri de cap.
Geoffrey Macnab – The Independent
Amestecă efectele speciale impresionante cu o poveste care cu greu se ridică la nivelul unui episod prost de sâmbătă dimineața din Flash Gordon.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
Chiar dacă adori ideea fraților Wachowski, vine un moment în care ar fi prostesc să negi realitatea dezamăgitoare. Iar acel moment a sosit, prin Jupiter Ascending.
Peter Bradshaw – The Guardian
Totul este foarte haotic și distractiv, precum un serial bizar cult sci-fi, care, cumva, a supraviețuit pericolului de a fi anulat la mijlocul sezonului.
Kim Newman – Empire
Este minunat de inventiv în privința costumelor, scenografiei, efectelor speciale, navelor spațiale și creaturile extraterestre, dar are personaje tipice și o poveste deloc specială.
Max Nicholson – IGN
Deși universul său și cunoștințele despre subiect sunt impresionante, Jupiter Ascending nu reușește să atingă înălțimile la care aspiră.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Cei care speră ca vechiul Matrix să se rematerializeze (a trecut 15 ani) sunt în fața unei noi dezamăgiri.


1 comentariu


 1.  
  0%

  Where were the Guardians of the Galaxy when we needed them? If only they had prevented the disastrous atrocity that is “Jupiter Ascending” from infiltrating Earth’s movie theaters before it was too late! – Richard Roeper
  Probabil că vi se pare absurd să încep un review printr-un astfel de citat, dar pot să spun că rezumă foarte bine părerea mea despre Jupiter Ascending.

  La naşterea lui Jupiter Jones (Mila Kunis), semnele au arătat că destinul ei va fi unul măreţ. Acum adultă, Jupiter visează la stele, dar este adusă la realitate de slujba ei de femeie de serviciu. Numai când Caine (Channing Tatum), un fost soldat modificat genetic, ajunge pe Pământ pentru a o găsi, Jupiter începe să întrevadă destinul ce i s-a hărăzit: semnătura ei genetică o face următoarea pe lista unei extraordinare moşteniri în stare să readucă echilibrul în cosmos.

  Sunt conștient de faptul că nici criticii, nici publicul nu iubesc filmul Jupiter Ascending, dar m-am gandit să îl vizionez pentru că are efecte vizuale de nota 10. În speranța că voi avea parte de o experiență cinematografică acceptabilă, am pornit spre cinematograf.

  Primele minute din film sunt promițătoare. Probabil că aceasta este cea mai mare problemă a filmului. După 20 de minute, am început să am așteptări de la el. Povestea părea interesantă și avea momente de acțiune și efecte vizuale foarte bună ca să o susțină. De obicei ajung al vorbele criticilor, dar de data situația se îndrepta în altă direcție. Eram pregătit să merg acasă și să scriu o recenzie frumoasă.

  Spre dezamăgirea mea, Jupiter Ascending a luat înapoi tot ce mi-a dat. După acele 20 de minute promițătoare, a început să devină filmul despre care vorbeau toți.
  Probabil că ați mai văzut personajele din acest film de multe ori, pentru că toate sunt stereotipice. Sunt exact aceleași personaje ca și în Hannah Montana, doar că arată altfel. Sunt pur și simplu banale. Nu au nimmic ieșit din comun.
  O altă prblemă a acestui film este previzibilitatea. Probabil că se trage din lipsa de complexitate și creativitate depusă pentru a scrie scenariul. Ideea filmului nu este una inovativă, ci este una care a mai fost folosită de foarte multe SF-uri făcute până acum. Dacă tot vine vorba de scenariu, sunt sigur că este pe placul tuturor celor impresionați de structura 3-act. Evident, ideea de boy meets girl, boy loses girl, boy regains girl apare în Jupiter Ascending.

  Practic, în afară de partea tehnică (efecte vizuale, soundtrack, score, cinematografie) și de scenele de acțiune care sunt chiar bine construite, acest space opera nu aduce niciun lucru bun pe marile ecrane.Vă recomand să vă uitați la el doar daca vreți să îi admirați cadrele epice și peisajele frumoase; dar presupun că nu vreți să faceți asta.





  Răspunde


  (obligatoriu)