Știri
 

Kill the Messenger (2014)

Eliminaţi mesagerul!

 

Kill the Messenger (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
17.10.2014
Durata:
112 minute
Distribuit în România de:
,
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 12 critici/bloggeri de mai jos.
61%
61


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis Kill the Messenger (2014)

Bazat pe povestea adevărată a jurnalistului Gary Webb, filmul se desfășoară la mijlocul anilor ’90, când Webb a descoperit că CIA a jucat un rol decisiv în importuri masive de cocaină în interiorul Statelor Unite, care a fost apoi vândută agresiv în ghettourile din toată țara pentru a strânge bani destinați finanțării armatei rebele Contras, din Nicaragua.

În ciuda unor presiuni enorme de a nu da publicității aceste informații, Webb a decis să aprofundeze povestea, și a făcut publice dovezile pe care le-a descoperit, publicând seria “Dark Alliance”. Drept urmare, jurnalistul a fost victima unei campanii extrem de violente de discreditare alimentată de CIA. Astfel, Webb a ajuns în situația în care era nevoit să-și apere nu numai integritatea personală și profesională, dar și viața sa și a familiei sale.0

 
Recenzii Kill the Messenger (2014)
 
 
Adina Mihalache – Am Doar 18 Ani
În rolul principal, Jeremy Renner are o performanță bună, dă viață și credibilitate personajului său. Transformarea sa este ilustrată extrem de bine, de la jurnalistul plin de încredere și umor, soțul iubitor și tatăl simpatic, la omul terorizat, aflat în pragul depresiei.
Marcel Prost – Cinemateca
Altfel spus, 10 pentru poveste si pentru lectia de jurnalism, 6 pentru stil.
Lucian Slim – MovieNews
„Eliminaţi Mesagerul!” are o tensiune incredibilă care spune o poveste complicată, în care Renner îşi depăseşte caracterul personal intrând în pielea personajului Webb – fiind probabil cea mai bună performanţă a sa.
Jonah Flicker – Paste Magazine
Kill the Messenger poate că nu va fi cel mai captivant film pe care îl vei vedea anul acesta, dar are suficiente interpretări solide de la actori extraordinari în roluri secundare.
Peter Travers – Rolling Stone
În ciuda defectelor, filmul inspiră o indignare morală care se simte tulburător de actuală.
Glenn Kenny – RogerEbert.Com
“Kill The Messenger” capătă puterea sa considerabilă prin faptul că nu este genul de film la care te-ai aștepta după descrierea sa particulară.
Manohla Dargis – New York Times
Filmul se destramă pe moment ce povestea se adâncește tot mai mult…
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
[Renner] se confundă complet în personajul său, interpretând rolul său cu aceeași ferocitate pe care Webb o arăta când făcea rost de informații demne de a le prezenta.
Eric Kohn – IndieWire
“Kill the Messenger” arată aceeași calitate anesteziată pe care dedicația lui Webb pentru munca sa încerca să o contraatace. Renner este o cu totul altă poveste.
Matt Patches – IGN
Cu ușurință cea mai bună interpretare a lui Renner de la Hurt Locker.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Renner pare complet absorbit în rolul său, iar când norii de îndoială se acumulează și omul devine un paria profesional devine dureros de privit.
Jordan Hoffman – The Guardian
E o poveste care oferă câteva scene memorabile, dar mare parte din scenariu pare mai mult un joc video al unui reporter.


Niciun comentariu


    1. Eliza Graves - “cea mai nebună poveste de dragoste” ... a toamnei. Filmul de weekend #10 | La Dragu`

    Răspunde


    (obligatoriu)